Agentura Zkoušky nanečisto připravila tentokrát osm krátkých testů.

Agentura Zkoušky nanečisto připravila tentokrát osm krátkých testů. | foto: Profimedia.cz

Jste chytřejší než deváťáci? Zjistěte to v testech na iDNES.cz

  • 14
Čekají vás v dubnu přijímačky na střední školu? Vyplňte si testy, které ověří vaše vědomosti. Vyzkoušet si je ale mohou i ti, kteří už si nějaký ten rok do školních lavic nesedají. Agentura Zkoušky nanečisto připravila s redakcí iDNES.cz osm krátkých testů ze zeměpisu, dějepisu či matematiky.

V testech Zkoušek nanečisto si můžete ověřit, jestli víte, který evropský stát je nejvíce zalesněný, kdo zvítězil v bitvě u Waterloo, který oceán je nejteplejší či kdo je nejvýznamnějším představitelem kubismu. 

Připravili jsme pro vás také 10 slovních úloh z matematiky a tři testy z českého jazyka, které prověří mimo jiné i vaše znalosti interpunkce.

. Vyplňte si testy pro deváťáky

Na podzim jsme pro vás připravili podobné testy pro deváťáky, ve kterých najdete testy z češtiny, matematiky, všeobecných znalostí a studijních předpokladů. Ověřit si můžete i znalosti žáka 7. třídy a žáka 5. třídy


Připravili jsme pro vás také testy z matematiky od základní až po vysokou školuKolik jazyků ovládáte, jste mohli zjistit v dalším testu připraveném agenturou Zkoušky nanečisto.

. zkoušky nanečisto

Vzdělávací projekt Zkoušky nanečisto vznikl v roce 1990. Od počátku bylo hlavním zaměřením připravovat žáky a studenty všech škol k přijímacím zkouškám na SŠ i VŠ.

Již více než 15 let pořádá vedle klasických výukových kurzů i výuku metodou zpracovávání a vyhodnocování cvičných testů. Přímou výuku v Praze doplňuje on-line výuka pro zájemce z celé republiky a učebnice matematiky, českého jazyka a všeobecného přehledu, které pro různá nakladatelství náš autorský tým vytvořil. Spravuje několikery internetové stránky.

* www.zkousky-nanecisto.cz − stránky o přijímacích zkouškách

* www.e-jazyky.cz − dynamická jazyková škola Březinka, která se zaměřuje na všechny tradiční i exotické jazyky, v nabídce má kurzy klasické, ale i kurzy s cíleným zaměřením na přijímací zkoušky, maturitu apod.

* Internetové stránky www.e-matematika.cz se věnují matematice v celém jejím rozsahu. Pokrývají látku od základní školy až po matematiku vysokoškolskou. Jsou výborným pomocníkem žákům, studentům, vyučujícím i laické veřejnosti.

* www.matematickapohotovost.cz − matematická pomoc s jakýmkoli problémem


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video