Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jsme pro reformu, řekli poslanci ČSSD

Premiér Vladimír Špidla a celá koaliční vláda si mohou alespoň částečně vydechnout. Všichni poslanci z klubu ČSSD totiž budou hlasovat pro kabinetem navržené zákony o reformě veřejných financí, řekl během jednání poslaneckého klubu s vedením ČSSD místopředseda strany Zdeněk Škromach.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

maret

16. 9. 2003 18:53
Sparta
 
 Chlapcí z ČSSD neblbněte, všichni přeci víme že žádnou reformu nepřipravujete, že vám jde jen o vaše peníze. Tak už dost a hajdy na kopanou hraje Sparta.
0 0
možnosti

ALKIN

16. 9. 2003 17:30
Reforma 3
další díl. Zda to budou realisti nebo idealisti. V každém případě budou v opozici a jak už to u naši opozice bývá budou odmítat každý návrh ještě dřív než si ho přečtou. Vrátím se k předpokládaným vítězům ODS. Aby mohli vládnout musejí spolupracovat s KDU-ČSL. Ti ale zase budou chtít být krkem , co hýbá hlavou a jak už to známe dopadne to pravděpodobně stejně jako v devadesátých letech. Jen s tím rozdílem, že v té době bylo něco málo na rozebírání, což dneska není, takže rozkol je možné očekávat dřív. Ale co se vyřeší? ODS spláchne svoji utopistickou "Modrou šanci" do záchodu a začne realizovat ještě tvrdší reformu než je navrhovaná nyní? Tomu nevěřím a když ano, tak odbory si to určitě nenechají líbit a výrazně zradikalizují. Ale v každém případě se přelijí hlasy tomu třetímu vzadu (pro nechápající KSČM). A pak už by konečně mohli vyjet ti Blaničtí rytíři. A my všichni bychom si měli zapamatovat lidi, kteří nejsou ochotni ke kompromisu a doženou tuto zem do absolutní bídy.
0 0
možnosti

Ulrich

16. 9. 2003 20:11
Re:
Je to jinak. Žádný kompromis není možný. Existuje jediné řešení: Zásadně snížit sociální transfery ( důchody a sociální dávky ). Pokud to neudělá stát dobrovolně, zbankrotuje, a stejně na nic nebudou peníze. Můžeme si jen vybrat, zda ten proces odstranění sociální obezity bude řízený nebo živelný. Nejsmutnější je, že nikdo z politiků nemá odvahu říci tuto pravdu občanům. I ODS, která se deklaruje jako antisocialistická, v podstatě slibuje zachování sociálního státu. Zachraň se, kdo můžeš!
0 0
možnosti

ALKIN

16. 9. 2003 17:15
Reforma 2
Pokračování.  Takže to vypadá, že nějak se to bude pytlíkovat až do řádných voleb. Ale v každém případě dojde k trestuhodnému zpoždění. Je to jako když k pacientovi v komatu přijdou dva zachránci, kteří se nemají rádi a jeden bude tvrdit, že se musí začít umělé dýchání a druhý že masáž srdce. A než se domluví pacient v poklidu umře. To byla ta pesimističtější varianta. A nyní ta optimističtější. Dojde k předčasným volbám a volby vyjdou zhruba podle současných odhadů preferencí. Jaké vzniknou varianty. Vládu bude sestavovat ODS a aby měla většinu spojí se s KDU-ČSL. Zvýší se počet poslanců KSČM, takže hlasů které vlastně jsou k ničemu, protože nikdo rozumný se s nimi nespojí, bude více než nyní. Největší ztrátu utrpí ČSSD a bude na vnitrostranickém boji, kdo vyjde jako vítěz.
0 0
možnosti

ALKIN

16. 9. 2003 17:04
Reforma 1
Premiérovi není opravdu co závidět. Zřejmě jeho vědomosti o prohnilosti zastupitelských sborů byly příliš optimistické. Pokusím se zamyslet nad možnostmi dalšího vývoje, tak jak to vidím já z informací, které jsou dostupné běžnému čtenáři tzn. zkresleny různými komentáři. Předpokládám, aby reforma měla nějaký efekt, musí projít všech 11 zákonů a že jakákoliv odchylka od těžce vyjednaných dohod přinese neschválení kteréhokoliv z nich. Potom si myslím, že by vláda měla podle slibu podat demisi. Co bude dál? Podle zákona musí následovat další pokusy o vytvoření vlády než budou splněny podmínky pro vypsání předčasných voleb anebo oba zastupitelské sbory budou muset odsouhlasit zkrácení svého volebního období. To nepřichází v úvahu, takhle hloupé poslance a senátory asi nemáme, a odpovědnost za vývoj ve státě u nich není potřeba hledat, protože tu nemají vůbec. A představa, že někdo rozumný sehraje dvoj nebo trojnásobnou komedii se sestavením a odvoláním vlády není taky reálná. Možná nějaký exhibicionista typu Sládek.
0 0
možnosti

inteligentni_pracujici

16. 9. 2003 15:28
"ANTI"DEMONSTRACE PODNIKATELŮ
Doporučujeme (Plánujeme) zorganizovat "anti"demonstraci podnikatelů a podnikavých zaměstnanců!  S nápady na termín, místo, trasu a program se hlašte na inteligentni_pracujici@post.cz 
Těšíme se na setkání s Vámi a případnou spolupráci.
IP
0 0
možnosti

PALM

16. 9. 2003 16:09
Re:
Za co bude demonstrovat těch 70% podnikatelů, kteří neplatí žádné daně - za to, že konečně daně začnou platit? Nebo na zrovnoprávnění v podnikání OSVČ a právnických osob?
0 0
možnosti

habit

16. 9. 2003 14:42
Spojil osud reformy...
... s osudem vlady. Treba to myslel tak, ze neodejde, dokud tu "reformu" neudela. Tak to se mame na co tesit.
Spidla vzdycky najde argument pro svou vladu. A je na nem videt, ze si veri. V tom se lisi od lidi.
0 0
možnosti

barrow

16. 9. 2003 15:48
Re:
a hlavne je zajimave,s cim vsim jsou schopni spojit svuj osud.
0 0
možnosti

Kri1

16. 9. 2003 14:28
Logické plantaniny
Po přečtení pár článečků z posledního období s tématem, zda vláda padne či nikoliv, pokud nebude schválena reforma veřejných financí (čítající podle tohoto článku 11 zákonů) mám pocit, že je to hloupost. Protože pokud platí, že schválení reformy =schválení všech 11 zákonů a neschválení reformy= neschválení alespoň 1 zákona z oněch 11, tak bych to bral, ale ono to asi nebude pravda. Předseda vlády jistě vysvětlí způsobem sobě vlastním i při projítí pouze jediného zákona z oněch 11, že vláda nehodlá podat demisi, protože ten základní zákon, na kterém to vše stojí a padá, schválen byl ( je zcela jedno, který to bude). Z čehož plyne, že jsou to všechno plantaniny, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Je mi z toho nanic. Nebo je to jinak a plantám já? Kdo mi to normálně vysvětlí?  
0 0
možnosti

taky občan

16. 9. 2003 14:39
Re: Asi máte pravdu
Z toho ovšem plyne, že čím nad tím budete více přemýslet tím Vám bude více nanic. Nejhorší ovšem je, že takhle se chovají téměř všichni polanci, předsedové a místopředsedové stran ze 100%. Koho potom volit !?  Hlavně se co nejdéle držet koryta, to je heslo všech.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07,  aktualizováno  19:19

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

OBRAZEM: Při stavbě metra prorazili sklep. Radost měli i archeologové

27. dubna 2024  19:06

9. května uplyne padesát let od zahájení provozu pražského metra. Na spuštění nevzpomínají jen...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...