Hyphen vyzkouší sprint

Velká Chuchle - Srovnávací dostihy absolvovali v posledních týdnech nejlepší tuzemští vytrvalci a mílaři, nyní přicházejí ke slovu sprinteři. Právě Cena sprinterů pivovaru Velké Popovice na 1200 metrů bude vrcholem nedělního cvalového programu, začínajícího ve 14 hodin. Na start se postaví maximální možný počet dvanácti koní, mezi kterými je hlavní postavou ryzák Hyphen (ž. Kub), vítěz nedávné Velké květnové.

Trenér Roman Vítek v závěru loňské sezony tvrdil, že Hyphen není sprinter, ale mílař. Bojoval proti ryzákově nominaci na Středoevropský pohár na sprinterské trati, proto je nyní Hyphenův start na 1200 metrů překvapením. "Hyphen bohužel nemá žádný vhodný dostih, proto jsme zvolili sprint. Jeho distance 1400 metrů je na programu až začátkem července," vysvětlil trenér Roman Vítek.

Nejvážnějším konkurentem by měl být Hyphenovi Tiznit (Chaloupka), absolvující teprve třetí start na sprinterské distanci, ale zatím dokazuje, že by mu krátké tratě měly vyhovovat. Druhý sled tvoří Tarictic (Koplík), Hoh Justice (ž. Petrlík), zlepšující se Century Day (Bartoš), před týdnem v Mostě ambiciózní Gotyk (ž. Šarina) a ostřílený Fer (ž. Děmidov).

Papírové předpoklady řadí do druhé části startovního pole Kertu (Pátková), Armana (Donoval) a Kristiana (ž. Šindar). Otázkou je současná forma tříletých klisen, v tuzemsku debutující Pashmeeny (ž. Kovařík) a téměř dva měsíce nestartující Bereziny (Žalud).

Z rámcových klání stojí za pozornost Cena manažera závodu na 1300 metrů, ve které by se měla prvního životního triumfu dočkat Dhaulaghiri (ž. Kub), ale pozor na Pinarda (am. Fedorowiczová) a Niridu (Žalud). Zajímavý bude i souboj čtyřletých a starších na trati 1800 metrů. Nejlepší průběžné hodnocení má Miss Mage, ale více té více vyhovují kratší distance. Proto vzrůstají šance Panterra, Okkera, ale také Gioma.

TIPY ODBORNÍKŮ NA VÍTĚZE CVALÁKŮ

 

4. dostih

 5. dostih

 7. dostih

Jan Červenka  (5/28; 8:1)

Dhaulaghiri

Hyphen

Clewbay Pearl

Karol Šarina  (4/28; 8:1)

Dhaulaghiri

Hyphen

Taunus

Roman Vítek (4/28; 6:1)

Nirida

Tiznit

Miss Mage

Jiří Zlámaný (4/28; 6:1)

Pinard

Pashmeena

Okker


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video