MEX: Hrozí útok na Eiffelovku?

MEX: Hrozí útok na Eiffelovku? | foto: SXC

Hrozí útok na Eiffelovku?

Paříž, Berlín - Evropa se opět dostala do hledáčku teroristů. Nedlouho poté, co se na internetových stránkách islámských radikálů objevily výzvy k teroristickým útokům, mají následovat i činy. Radikálové se chystají zaútočit na opravdu citlivých místech. Portugalské letecké úřady zachytily v éteru rozhovor, ve kterém je popisován možný teroristický útok na jednu z nejnavštěvovanějších památek světa, Eiffelovu věž. Záznam debaty přenášený krátkými rádiovými vlnami předaly francouzským úřadům a nyní pátrají po protagonistech rozhovoru. Německo včera zase šokovaly zprávy serverů Focus Online a Spiegel Online. Podle nich německé úřady údajně obdržely vážné varování, že se teroristé chystají zaútočit na budovu ministerstva spravedlnosti v Berlíně nebo jiné soudní objekty ve Spolkové republice.
"Čekají nás hrůzy podobné těm v Madridu a Londýně?" ptají se obyvatelé Německa a Francie.

Berlín - Zatímco Francie se dostala do zorného úhlu teroristů díky vstřícnosti prezidenta Sarkozyho k USA, Německu se radikálové chtějí pomstít za to, že v něm byli nedávno zatčeni jejich islámští spolubojovníci. Informace o chystaných německých atentátech poskytl Syřan, který je údajně příslušníkem teroristické organizace Al-Kajda a v pátek byl zatčen v Libanonu. Muž, jehož policie označila za "celkem důvěryhodného", vypověděl, že útok připravuje trojice mužů (německý Turek, saúdský Arab a Australan). Výbušniny jsou podle informací serveru Focus Online prý již v Německu. Spiegel Online naproti tomu uvádí, že asi tuna trhavin teprve do Německa míří. Má být převážena v kamionu přes Rusko a Finsko a na území SRN se má dostat přes baltský přístav Rostock. Podle serveru jsou údajní strůjci těchto útoků členy Al-Kajdy a jejich terčem mají být nejen soudní, ale i vojenské objekty. V Německu byla zvýšena bezpečnostní opatření.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video