Bývalého prezidenta propustí lékaři do domácí péče. Ilustrační foto

Bývalého prezidenta propustí lékaři do domácí péče. Ilustrační foto | foto: Dan Materna, MAFRA

Havel půjde domů zřejmě ve čtvrtek, rozhodli lékaři

  • 41
Zdravotní stav Václava Havla se opět zlepšil. Lékaři se proto na dnešním setkání konsilia rozhodli, že bývalého prezidenta propustí ve čtvrtek do domácího léčení, pokud se jeho stav neočekávaně nezhorší. iDNES.cz to sdělila mluvčí Fakultní nemocnice v Motole Eva Jurinová.

Lékaři zatím nemají jasno v tom, kdy přesně Havla propustí, podle Jurinové by to mělo být v odpoledních hodinách. Přesné informace ale lékaři sdělí na tiskové konferenci ve čtvrtek v 11 hodin.

Lékaři po dnešním setkání konsilia konstatovali, že vše směřuje k lepšímu. "Obejde se bez masky, rehabilituje, proto bude propuštěn do domácí péče. Zřejmě bude rehabilitovat i tam," upřesnila Jurinová.

Ještě na konci minulého týdne nebylo jasné, zda Havla propustí rovnou do domácího léčení, nebo jestli bude muset strávit nějakou dobu ve VIP apartmánu v motolské nemocnici.

Havel byl hospitalizován 12. ledna, kdy mu lékaři operativně odstranili zánětlivé ložisko z krku. Jeho stav zkomplikovalo zahlenění části pravého plicního laloku, předminulý pátek se zánět rozšířil i na levou plíci.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video