Diskuze

Hamáčkova cesta do Moskvy nebyla kamufláž, řekl senátor po uzavřeném jednání

Tvrzení vicepremiéra Jana Hamáčka, že jeho zrušená cesta do Moskvy byla jen kamufláž, označil senátor Václav Láska po uzavřeném jednání senátního jednání výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost za nepravdivé. Podle něj Hamáček lhal. Láska má za prokázané, že do Moskvy jet chtěl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Lásko, ututlání Vrbětic by v prvé řadě znamenalo, že by svou vinu museli Rusové přiznat!! Teprve pak by mohla být nějaká "výměna"!! To Vás nikoho nenapadlo, že by Rusové svou vinu byť jen připustili;-O[>-]!!!!

0 0
možnosti

Nevím, proč tuto myšlenku adresujete Láskovi, a ne Hamáčkovi.

Nicméně - to, co říkáte, není úplně přesné. V politice a diplomacii (a obecně v život) existují "zákulisní dohody", o kterých se nemluví moc veřejně.

Předpokládám, že Hamáček dostal "geniální" nápad, jak kauzu Vbětice použít jako mimořádnou strategickou výhodu a nátlakový prostředek při jednání s Rusy ve stylu: "Vy už teď víte, že my víme, že Vrbětice je vaše dílo... my to nebudeme rozmazávat víc, než jak je nutné... pokud se dohodneme na dalších věcech: vakcíny, schůzka Biden - Putin... atd."

Nápad to byl hodně blbý, ale má určitou logiku a po nějakou dobu mohl Hamáčkovi šrotovat v hlavě. A třeba i vyskočil ven v podobě hloupé věty při rohovoru s někým (byť třeba jen v podobě "uvažování nahlas"). Jeho smůla.

0 0
možnosti

Je nad slunce jasné, že Jendovo mlžení má za cíl zakrýt skutečný účel jeho cesty do Moskvy. Je také asi každému jasné kdo cestu organizoval a nechce, aby veřejnost toto věděla. Domnívám se, že za toto mlžení má již slíbený post. Předpokládám, že to bude pozice velvyslance v USA (Washington), která se za ty roky stala jakousi trafikou českých politiků. Kandidát je diplomacii již známý a americká strana o jménu také ví. Dal bych ruku do ohně, že je to Jenda.

0 0
možnosti

J28a32n 32K55o22z81l35e56r

20. 5. 2021 8:43

Všichni se tady vyjadřujete k něčemu o čem nemáte správné informace a tyto čerpáte s z medií která jsou placená z opozice takže za mě jděte do přírody a užijte si jara a nekecejte do něčeho o čem nemáte ani páru

0 0
možnosti

J95a50n 73K13o41z77l82e39r

20. 5. 2021 8:39

Jen aby Láska neodešel od soudu jako spráskaný pes sám

0 0
možnosti

P70e24t11r 43B24r32o86d64a

19. 5. 2021 20:59

Tohle mluví za vše: „Víme, co se tam na tom jednání odehrálo, a to poměrně podrobně. Ale nemohu to reprodukovat, to bych se dostal za hranu toho, co můžu říct,“ uvedl o tom, co padlo na jednání senátního výboru, Václav Láska.

„Ale já to řeknu trošku jinak: Pokud by to samé, co zaznělo dneska na jednání výboru, zaznělo při soudních sporech, kterými pan vicepremiér vyhrožuje, tak je všechny do mrtě projede a odejde od toho soudu jak spráskaný pes,“

1 1
možnosti

P42e70t59r 40K30l21e51i30n

19. 5. 2021 20:20

Zrovna poslouchám Lásku. Stačilo ho 1 minutu poslouchat a už vím že lže. Soud nebude zkoumat jak lživě tvrdí Láska. Byla a nebo nebyla cesta do Moskvy kamufláž, ale jestli Hamáček chtěl vyměnit Vrbětice za vakcínu Sputnik V

2 1
možnosti

M12i76l19o77š 84A25d88a88m

19. 5. 2021 18:53

Ti zbytecni senatori, to jsou hrozna stvoreni. Nejprve donuti nekoho jit na uzavrene jednani a obratem to vykecaji.

To beru i jako dukaz, ze Vrbetice jako akce je jenom podvod. Kdyby to byla pravda, senatori by to davno vsechno vykecali.

1 5
možnosti

Někteří lidé lžou, jenom aby řekli lež, i v případech, kdy by jim pravda pomohla. Je to jejich druhá přirozenost, jsou zvyklí lhát a klamat. Automaticky považují sebepitomější lež za výhodnější strategii, než říkat pravdu.

Hamáček lže, i když může říkat pravdu. Je to prostě jeho zvyk.

4 1
možnosti

Možná.

Mě to ale spíš připadá jako osobní selhání. Prostě Hamáček vymyslel "geniální" plán, jak získat nějaké politické body za Sputnik a "urovnání" Vrbětic. Bohužel mu nejprve nedošlo, že ten plán je skrz naskrz nepřijatelný a naivní. A když mu to konečně došlo (to už byla cesta ve vrcholné fázi příprav), lekl se důsledků a "přikryl" ten plán lacinou výmluvou, která ve výsledku byla stejně špatná. I když jemu zase v tom tlaku, který na něj byl, nezbyl čas na vymyšlení lepší "komunikační strategie". Z jeho pohledu je to možná i částečně pravda (nejspíš uvažoval o tom, jak "nenápadně" přivolat diplomata z Ruska... tak si to racionalizoval tou cestou).

Výsledek je samozřejmě špatně. Jak původní úmysl, tak výmluva.

0 1
možnosti
Foto

J54a34n 21C40i47b18u36l89k71a

19. 5. 2021 18:35

Se mi zdá, že Hami uvěřil historie o ruském angažmá, zatímco její hlavní propagátoři ví nejlíp, jak to bylo doopravdy...

0 2
možnosti

Ja jenom doufam, ze dojde na ten soud, ktery svoji blbosti Hamacek inicioval, kdyz zaloval reportery seznamu. To uz praskne i verejne a muze si zacit balit pizamo do lagru.

2 0
možnosti