KDU-ČSL chce oslovit voliče cestující vlakem.

KDU-ČSL chce oslovit voliče cestující vlakem. | foto: Dan Materna, MF DNES

FOTOSTORY: Lidovci vypravili volební rychlík

  • 28
Miroslav Kalousek, Milan Šimonovský a další přední politici KDU-ČSL vypravili z Hlavního nádraží v Praze volební rychlík Klidná síla. Vlak bude jezdit denně z Plzně do Jeseníku a zpět. Lidovci v něm budou besedovat s cestujícími, slibují také autogramiády a předvolební guláš.

FOTKU ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM
autor: Dan Materna

Kalousek4

"Před 134 lety, 14. prosince 1871 přijel právě na toto nádraží po nové trati první vlak z Vídně a přivezl devět cestujících. Věříme, že náš rychlík Klidná síla bude úspěšnější nejenom svojí kapacitou," řekl šéf lidoveckého volebního týmu Jan Kasal.

Kalousek3

Křesťanští demokraté ale rychlík vypravili pouze symbolicky. Z Prahy totiž vyjel po sedmé ráno a v době, kdy politici pózovali na Hlavním nádraží, uháněl už někde v okolí Hanušovic. Vzali proto zavděk dvoupatrovou jednotkou, která čekala na odjezd do Berouna.

Kalousek 2

Někteří cestující Kalouska v nádražácké čepici a s plácačkou v ruce nepoznali. "Bude tam ve 14:25," odpovídal šéf lidovců jednomu z pasažérů na otázku, jestli vlak opravdu jede do Berouna.

Kalousek5

Rychlík Klidná síla denně projede šest volebních krajů. Mezi cestujícími budou lidé potkávat nejen politiky KDU-ČSL, ale i zajímavé hosty.

Lidovci zde plánují pořádat autogramiády a videoprojekce. V jídelním voze se bude podávat volební guláš i další speciality. Pro cestující připravila KDU-ČSL soutěže a kvízy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video