Fotbalový zápas uzavře okolí stadionu

  • 11
Policie, strážníci i radnice Prahy 7 se připravují na fotbalový zápas na Letné. Krátce po 20. hodině se zde utkají čeští a nizozemští fotbalisté. Souboj o postup na mistrovství Evropy budou na velkoplošných obrazovkách sledovat stovky lidí na Staroměstském náměstí. Policie je od rána v pohotovosti.

Kvalifikační utkání Česko - Nizozemsko začíná ve středu na letenském stadionu ve 20:15.

Kvůli očekávanému náporu fanoušků policisté pro auta uzavřeli už ráno blízké okolí sparťanského stadionu.

"Kvůli utkání jsme uzavřeli ulice U Sparty, Na Výšinách, Jana Zajíce a Nad Královskou oborou," řekl iDNES policejní mluvčí Jan Holub.

Uzavírka podle něj potrvá do středeční půlnoci.

Špatné parkování se nevyplatí
V pohotovosti jsou i strážníci. Fanoušci, kteří přijedou na zápas autem, by si proto měli dát pozor, kde v okolí fotbalového stadionu zaparkují.

"Platí zpřísněný režim jako při každém větším fotbalovém zápase. Auta stojící na chodnících, v zeleni a na přechodech pro chodce bude odvážet odtahová služba nebo na ně budou strážníci nasazovat botičky," řekla iDNES mluvčí radnice Prahy 7 Helena Šmídová.

Dopravní opatření

U Sparty: zcela uzavřena
Na Výšinách: vjezd povolen v obou směrech, ale pouze k ulici U Sparty
J. Zajíce: vjezd povolen pouze k ulici U Sparty
Nad Král. oborou: vjezd povolen k ulici U Sparty
M. Horákové: zákaz odbočení vlevo před křižovatkou s ulicí U Sparty, uzavřen jízdní pruh pro odbočení vlevo v délce asi 50 metrů před křižovatkou.

Na ulici M. Horákové budou v úseku od ulice U Sparty po ulici U Vorlíků nasazeny dopravní značky zákazu zastavení, doplněné na chodnících mezi sloupy veřejného osvětlení o červenobílé pásky.

Vedle obvyklého parkoviště budou moci motoristé využít také vymezenou plochu Letenské pláně.

Podle zástupců radnice by měli lidé přijet nejméně půl hodiny předem, aby nenastal dopravní kolaps.

"Na celou akci budou dohlížet posílené hlídky dopravní a pořádkové policie. Celou akci budeme průběžně monitorovat a v případě problémů nasadíme posily z pohotovostní policie," dodal Holub.

Stejná opatření podle něj policie chystá v okolí Staroměstského náměstí.

Dále čtěte:
Česko propadlo fotbalovému šílenství


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video