Diskuze

Maláčová a Schillerová se shodly, kde najdou miliardy pro sociální služby

Ministryně financí Alena Schillerová a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová se dohodly, jak bude zajištěno dofinancování sociálních služeb. Miliardu na platy v sociálních službách pošlou krajům půl na půl ministerstva práce a financí, další peníze dostanou z evropských fondů. Na tři roky je z evropských fondů k dispozici 1,5 miliardy korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Celkem logicky by se dala situace posoudit takto:

MPSV dostalo na letošní rok více peněz než na rok 2018, nezaměstnanost dále klesá, což znamená, že tento resort musí mít přebytek financí a nemůže být tedy problém financovat stejné služby jako v roce 2018.

Ovšem při použití venezuelského mozku ministryně Maláčové došlo zřejmě k nekontrolovanému nárůstu jiných sociálních výdajů a ona sama neví jakých, což se při jejím svazáckém zápalu dalo přepokládat.

Nejdříve je nutno na tomto ministerstvu udělat pořádek, ovšem určitě někým jiným než je tato zasněná venezuelská vyslankyně.

1 1
možnosti
MK

Jo jo, stále platilo a platí, kdo hledá najde.

0 0
možnosti
JF

Hlavně zrušte sociální služby typu vyplňování tiskopisů, dohled nad docházou do škol a podobné zbytečnosti, které živí spoustu neziskovek a které tyto peníze čerpají.

0 0
možnosti
ZZ

Hm, ty dvě tam vtipkovaly, že spolu pojedou na dovolenou, zatímco tisíce lidí pracující v sociálních službách neví, jestli vůbec na nějakou dovolenou budou moct jet... :-/ :-P Rv

0 0
možnosti
MS

Nalezly ve vasich kapsach, kde jinde..,

1 0
možnosti

Ondyno se nšlo 8,5 miliardy, teď další 2... kam na to ty holky chodí? ;-)

2 0
možnosti
MS

Evidentne ne na chodniku - tam se stale vali nezvednutych 200mld...

4 0
možnosti
ON

Venezuela a Klekánice ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
RF

řvu smíchy tady nad vašimi příspěvky ... děkuji a hezký víkend všem :-))) R^

... ale ta samotná podstata zprávy je spíš k pláči

2 0
možnosti
VO

V článku je napsano, že v evropských fondech je na tři roky 1.5 mld. Ale ony se hledají prachy na letošek, ne? Co budou dělat příští rok?

5 0
možnosti
OU