Diskuze

Finančně gramotní středoškoláci zachrání Česko, škola testuje novou výuku

Praha ve středu spustila pilotní testovací fázi interaktivního vzdělávacího projektu, který se má rozšířit na šest desítek škol a později do celého Česka. Cílem projektu Rozvoj finanční gramotnosti je ukázat mladé generaci nezbytné dovednosti, které ji v budoucnu ochrání před možnými finančními problémy a naučit ji hospodařit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

M49a81t28ě84j 19F55i47l32i76p

14. 3. 2024 10:43

Za mě určitě obrovské plus. Finanční gramotnost lidem šíleně chybí. nejen středoškolákům, ale i dospělým. Pak má každý dvacet exekucí, insolvenci ale nejnovější iPhone na splátky, na nohách airmaxy a lístek na Rock for People nesmí chybět.

Jen bych měl připomínku k té učebnici v článku. Merch se píše merch, od slova merchandise. Ne "merge". Takže správně by bylo "skupina tam bude mít stánek s "merchem"". Takže když už děláte učebnici pro mladé a chcete tam mít "cool" výrazy, tak si to nechte někým zkontrolovat. :D

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/financni-gramotnost-ukazkova-hodina-vscht-uk-vyuka-exekuce.A240312_152409_domaci_zof/foto/ZOF6a6c86c17f_uebnicefingram1.jpg

0 0
možnosti
MT

Přemýšlím kde byla ve výuce v Rakousku Uhersku a za 1 Republiky mezera ve vzdělávání, ...... ve finanční gramotnosti

0 0
možnosti
DN

Není základ finanční gramotnosti to, že mohu utratit jen to, co mám

0 0
možnosti
RC

No ne uplne...

To bys nemohl mit pak ani hypoteku...

Spise: zij pod svuj prijem... investuj.

0 0
možnosti
FB

Bravo, toto by mělo být povinné už od základní školy. Snížil bych klidně hodinové dotace na Český jazyk a nahradil je Finanční gramotností. Je fajn sice, že víte v kterém roce zemřela Božena Němcová nebo že znáte obsahy některých literárních děl, ale v praxi je vám to dobré tak akorát do A-Z kvízu. Ovšem úvěry - konkrétně hypotéky, tak s těmi se bude potýkat drtivá většina mladé generace a lepší je mít vlastní přehled než jen věřit pánovi z Partners.

3 0
možnosti
RC

S hypotékou se potýká člověk většinou maximálně jednou za život.

2 0
možnosti
JA

Ano, finančně gramotní středoškoláci napraví chyby finančně negramotného ministra financí a ostatních nenažraných palalášů :-( Radujme se, veselme se, našli jsme Zachránce a současná vládní garnitura může v klidu dožít :-) Mise splněna, vize naplněna a máme před sebou dva roky radostného užívání budoucího blahobytu v budoucnu finančně gramotných, leč již dnes brutálně zadlužených středoškoláků. Bravo :-)

5 1
možnosti
MS

Co? :D

Od koho tuhle myšlenku slepě kopírujete? Nebo jakou vysokou školu ekonomickou máte? Abychom věděli, kam neposílat děti.

Zase největší lopata přesně ví, co se státní kasou. :D

1 3
možnosti
MK

Zvyšování finanční gramotnosti je jistě na místě, ale proč tak bombastický titulek, opravdu nás ti středoškoláci zachrání?

2 0
možnosti
MK

Zachrání pro začátek sebe tím, že nebudou opakovat chyby svých rodičů.

1 1
možnosti
RC

1) osnovy davno neexistuji

2) existuji RVP a na jeho zaklade delane SVP. RVP financni gramotnost OBSAHUJE jiz nekoliv let.

3) a protoze RVP nejsou osnovy, tak formu neurcuje, to je na kazde skole.

1 0
možnosti
FL

Na tom by se mohlo začít stavět a témata rozšířit o základy ekonomického vzdělání. K čemu vede, když se stát zadlužuje, proč nefunguje socialistický ekonomický model ....atp. Aby pak jako voliči věděli co volí

0 0
možnosti
JM

házíte hrach na zeď.

Internet je plný podfukářů a to lidi ve věku středoškoláků už ví. Celkem běžně se stává, že dohazovači nějaké akce lákají lidi nějakým známým jménem. A když už akce začíná, známé jméno se nedostaví. V lepším případě se místo něj objeví nějaká druhá liga, v horším případě nikdo.

A kdo toto neví nebo je mu to fuk, tomu stejně není pomoci.

0 0
možnosti
MK

Začal bych už v 7. třídě na základce ...

2 0
možnosti