Realitní magnát Radovan Vítek.

Realitní magnát Radovan Vítek.

Exmanželka žaluje miliardáře Vítka, chce 3,6 miliardy korun

  • 136
Exmanželka realitního magnáta Radovana Vítka požaduje 3,6 miliardy korun jako rozvodové vyrovnání. Pokud by soud dal Evě Vítkové za pravdu, šlo by o jednoznačně nejdražší rozvodové řízení v Česku. "Živou kauzu nechci komentovat," řekl Vítek serveru iHNed.cz.

Již v dubnu přisoudil pražský městský soud Vítkové měsíční odškodnění ve výši 80 tisíc měsíčně. Navíc musel realitní magnát Vítek najednou vyplatit tři miliony, jako celkovou částku za uplynulé tři roky od doby, kdy Vítková žalobu podala.

Podnikatel u soudu tvrdil, že je naprosto nemajetný. Jako právní koncipient si prý vydělává pouze 17 tisíc měsíčně. - více čtěte zde

Radovan Vítek přitom patří k nejbohatším Čechům. Za osmatřicetiletým bossem stojí finanční skupina Czech Property Investment, která vlastní přes 10 tisíc bytů především v Praze, Ústí nad Labem a Třinci. Soud proto v dubnu odhadl jeho majetek až na 40 miliard korun.

Soudce neošálilo ani to, že Vítek veškerý svůj majetek přepsal na svou matku Miladu Malou, a udělal z ní tak přes noc nejbohatší ženu Česka. Učinil tak mimo jiné proto, aby se vyhnul placení odškodného. Právo volně disponovat s majetkem si Vítek samozřejmě nechal.

Před soudem na sebe bývalí partneři vytahovali hodně špíny. Vítek exmanželku obviňoval, že ho začala podvádět v době, kdy byl ve vazbě pro podezření z organizování prostituce. Soud nicméně poukázal na to, že on sám byl opakovaně nevěrný.

S požadovanou částkou se v Česku může měřit snad jen případ herečky Kateřiny Brožové. Ta po podnikateli Zdeňku Tomanovi požadovala 95 milionů. Před soudem ale neuspěla.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video