Ministr kultury Pavel Dostál

Ministr kultury Pavel Dostál. | foto: David Neff, MF DNES

Dostál se cítí lépe, navštívil ho Klaus

  • 31
Ministra kultury Pavla Dostála, který se v Brně léčí s rakovinou, navštívili prezident Václav Klaus a premiér Jiří Paroubek. Bývalému divadelnímu režisérovi loni lékaři odstranili nádor ze slinivky břišní, rakovina však pronikla také do jater.

Dostálovi, který podstupuje chemoterapii, se tento týden přitížilo. - více zde

Lékaři proto na čas medikamenty vysadili a snaží se zmírnit vedlejší účinky léčby.

"Je mnohem optimističtější. Pomáhá mu podpora rodiny, která je nesmírná, a také mu prospěla středeční návštěva premiéra Jiřího Paroubka," řekl ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně Rostislav Vyzula.

Navštívil ho i Václav Klaus. "Tři čtvrtě hodiny hovořili o různých lidských a společenských tématech. Bylo to setkání dvou přátel," popsal návštěvu prezidenta jeho mluvčí Petr Hájek.

Podle Vyzuly budou onkologové vyčkávat, jak se ministrův zdravotní stav vyvine. Jak dlouho ministr v nemocnici zůstane, lékaři neumějí odhadnout.

"Je velmi statečný a obrovský bojovník. Vše, co dosud dokázal absolvovat, je obdivuhodné," řekl Vyzula.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video