Lidé rádi slaví, a tak se nakonec jako pravděpodobné řešení jeví, že místo jednoho

Lidé rádi slaví, a tak se nakonec jako pravděpodobné řešení jeví, že místo jednoho | foto: Profimedia.cz

Dopřejme ženám dva svátky, ono je to jedno

  • 23
Senátor Martin Mejstřík by mezi významnými dny rád viděl Svátek matek, a ne Mezinárodní den žen. Argumenty pro tuto změnu jsou pochopitelné. Být ženou není žádná zásluha, stejně jako není nic chvályhodného na tom být mužem.

Logika takového dne je stejná jako logika Dne kulaté zeměkoule nebo Dne mokré vody.

Jenomže pokud chceme být důslední, musíme konstatovat, že jsou i matky průměrné a matky mizerné. Nadřou se samozřejmě všechny.

Přísloví praví: "Dítě špiní, dere, matka šije, pere." Ale stejně by se ten den měl správně jmenovat "Svátek dobrých matek". Jenomže kdo by se odvážil nějaké matce říci, že není dobrá, a dárek tedy dnes nedostane?

Kromě toho psychologové a sociologové pláčou nad osudem dětí, kteří nemají otcovské vzory. Svátek (dobrých) otců by byl ještě logičtější než Svátek (dobrých) matek, protože společnost má beztak pocit, že na to chlapi dost kašlou a že si existence vlastních dítek všimnou až tehdy, když jim potomci dorostou do výše očí – a pak už bývá pozdě. Tak ať se mají otcové kde inspirovat.

Nebudeme si nic namlouvat. Lidé rádi slaví, a tak se nakonec jako pravděpodobné řešení jeví, že místo jednoho "ženského dne" budeme mít dny dva. Pokud nebudou spojeny s volnem, ekonomiku země už to nepoloží.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video