Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MF DNES

Do vesničky u Šluknova míří příznivci techna, místní se bojí nepořádku

  • 83
Do vesničky Království na Děčínsku se chystají fanoušci techna. Na třídenní akci nazvanou Space Piknik má podle dohadů dorazit dva tisíce lidí. Vedení Šluknova, kam obec patří, akci na soukromém pozemku bývalého zemědělského letiště nijak zabránit nemůže.

"Nemáme z ní vůbec žádnou radost, protože nám zkomplikuje život. Bojíme se rušení nočního klidu i pořádku. Podle ohlášení, což je kus rukou popsaného papíru, mají přijet dva tisíce lidí. Už se svolávají na Facebooku. Nikdo přitom nemůže říci, zda jich nakonec přijede pět set, nebo třeba taky deset tisíc," bojí se šluknovský místostarosta Jiří Beneš.

Space Piknik začíná 29. července ve 20 hodin, končit má 1. srpna v poledne. Má přijet 12 kapel, hudba bude znít z 12 pódií, u každého budou stánky s občerstvením.

"V pondělí ráno už bude hudba potichu, budeme uklízet a nezůstane tu po nás vůbec nic," slibuje jeden z pořadatelů. Na pořádek prý bude dohlížet jejich vlastní služba.

Ve Šluknově se přesto připravují na akci už týden. Bude tu posílená městská policie, hasiči, zdravotníci. "Od policie máme slíbeno, že sem vyšlou víc lidí, možná i zásahovou jednotku. Vše doladíme na poslední schůzce příští týden," popsal přípravy místostarosta.

Do obce bude otevřena jediná silnice

Aby policisté měli účastníky pod kontrolou, do obce Království bude vjezd povolen jen jedinou cestou, z hlavní silnice na Šluknov to je odbočka za vlakovou stanicí Valdek.

"Tudy se bude vjíždět i vyjíždět a policie zde má dost místa na kontroly. Všechny ostatní asfaltové silnice, které patří Lesům ČR, budou zavřeny závorou," popsal Beneš.

Severočeští policisté, kteří o akci více informací hledají na internetu, se zaměří především na kontroly vozidel. "Akci budeme monitorovat, kontrolovat budeme kromě jiného alkohol a drogy. Pokud přijedou jen dva tisíce lidí, neměl by s tím být problém, měli jsme tu už větší akce," poznamenal šéf zásahové jednotky Petr Vagner.

Obec Království

Obec Království


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video