Distributor heroinu se soustředil na Romy

  • 2
Praha - Organizátor distribuce heroinu, známý v drogovém prostředí jako Juci, kterého policisté zadrželi v úterý v Praze 3 při policejní akci Koloseum, se soustředil hlavně na Romy. ČTK to potvrdil důvěryhodný zdroj, který si nepřál být jmenován. Podle policejní mluvčí Ivany Zelenákové Juci zprostředkovával a řídil prodej drog z najatých bytů nebo přímo na ulici, a to nejen v Praze, ale například i na Kolínsku či Nymbursku.

"Při bleskovém zákroku policistů z Útvaru rychlého nasazení byli Juci a jeho další spolupachatelé zadrženi přímo při dodávce několika set dávek heroinu," řekla mluvčí.

Dále uvedla, že při policejní akci kriminalisté předvedli pět lidí, z nichž tři byli obviněni  z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních láteka jeden navíc i z nedovoleného ozbrojování. Obviněným hrozí až deset let vězení.

Při domovních prohlídkách našli kriminalisté náčiní sloužící k úpravě drogy pro další distribuci a také jednu střelnou zbraň.

Na akci Koloseum, která trvala celkem devět měsíců, se podílela stovka policistů, mimo jiné z Národní protidrogové centrály, kriminální policie z Prahy 8 a 10 a ze stálé pořádkové jednotky.

Šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous řekl, že zatčení Juciho neochromí trh s heroinem v romském prostředí dlouhodobě či zásadně. "Omezí ho na určité časové údobí. Na jak dlouho, to si neodvažuji odhadnout," poznamenal.

Fakt, že Juci byl zadržen ve třetím pražském obvodu, podle něj neznamená, že by tam měl své hlavní působiště. "To místo nebylo konkrétní; aby ztížil policistům pátrání, tak se pohyboval po celé Praze," shrnul.

Cena zadržené drogy by na černém trhu převýšila sto tisíc korun. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video