Pokud se Čunek vrátí do vlády, tak už Topolánek s Klausem za rok asi nepoobědvá.

Pokud se Čunek vrátí do vlády, tak už Topolánek s Klausem za rok asi nepoobědvá. | foto: David Port, MF DNES

Daňčí pečínka s Čunkem v zádech

  • 21
Premiér a prezident pojedli daňka. Shodli se na tom, že žijeme v krásné době. A Mirek Topolánek utrousil, že lidovci ho tlačí do kouta. V zájmu zachování koalice je připraven přijmout Jiřího Čunka zpět do vlády.

Topolánek už ukázal, že v zájmu zachování koalice je schopen všeho. A to jak v dobrém, tak ve zlém. Případný návrat lidoveckého předsedy do ministerského křesla určitě dobrý není. Představme si, že nyní uplatňuje novopečený milionář Gross nárok na to, aby se vrátil do čela ČSSD (do čela vlády zatím nemůže).

Policie přece zastavila nadobro vyšetřování jeho bytové aféry. Jako člověk si může oddechnout. Jako politik se však znemožnil ne tím, že byl vyšetřován policií, nýbrž tím, jak kličkoval, lhal a klopil oči. Za jeho nedůvěryhodnost nemohou média, občané to mohli vidět v přímém přenosu.

Čunek se sice neplazil bahnem tak dlouho a tak hluboko, ale v tak zamazaném saku by ho do restaurace, natož pak na daňčí do Lán nepustili. Nejprve měnil verze, nakonec odmítl přesně vysvětlit, odkud se na jeho kontě objevily miliony. Navíc pobíral nikoli nelegálně, ale jistě nemorálně dávky, když byl bohatý.

Řekněme, že zelení sklapnou a stáhnou své haurské výroky. Čunek opět obsadí svou židli. Akceschopnost vlády však bude ochromena.

Na závěr oběda, který se odehrával kvůli premiérovým ne zcela standardním rodinným poměrům bez manželek, se Topolánek omluvil paní Livii a položertem dodal, že se příště polepší. Pokud bude mít Čunka ve vládě, nejspíš už za rok nebude mít příležitost...


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video