ČT v lednu spustí 14 nových pořadů

Po Novém roce Česká televize upraví své vysílací schéma. Nejvíc novinek připravily redakce zpravodajství, publicistiky a sportu, které spustí celkem čtrnáct nových pořadů. Podle pověřeného ředitele zpravodajství Jiřího Vondráčka za změnami stojí zejména snaha prosadit víc regionální a ekonomické zpravodajství. Mezi 18. a 20. hodinou by se na obou programech České televize mělo vysílat hlavně živé zpravodajství.

Rada ČT televize vybírá nového ředitele
- podrobnosti ZDE -

Redakce publicistiky chystá například na čtvrteční večery jako novinku klasický politický diskusní pořad Bez imunity. Diváci do něj budou moci vstupovat pomocí e-mailu a textových zpráv posílaných z mobilních telefonů. Do diskuse budou zasahovat také dva moderátoři.

Vánoční program všech českých televizí a některých zahraničních najdete  - ZDE -

Pětkrát týdně se bude vysílat pořad "Černá, bílá", který bude zahrnovat poradnu pro diváky, denní referendum a oddíl nazvaný Dobré zprávy.

Televize chce rozjet také zábavný publicistický měsíčník O. K. - Občan Kraus, ve všední dny na bude vysílat diskusi typu jeden na jednoho s názvem Přesčas a jednou týdně pořad o televizi nazvaný Kavky.

V novém pořad Regiony se bude pražské ústředí ve všední dny spojovat s krajskými - i soukromými - studii. Novinkou také bude specializovanější týdeník Burzovní a obchodní servis, nedělní Týden ve světě a jednou měsíčně diskusní pořad Pohled zvenku využívající názorů cizinců žijících v ČR a Čechů působících v zahraničí.

Sportovní redakce hodlá v novém schématu mimo jiné zařazovat pořad Sport ve světě, dokumentární cyklus Sportovci století, Sportovní archiv a přehled o dění v golfu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video