ČT: Pražská radnice chce zrychlit odtahy autovraků

  • 3
Pražská radnice chce do konce roku předložit nový zákon, který by usnadnil odtahování autovraků z ulic města. Současná lhůta dvou měsíců, které musí od označení vraku po jeho odvoz k sešrotování uplynout, by se mohla podle nového předpisu zkrátit na týden. Informovala o tom Česká televize.

"Ty dva měsíce jsou problém, protože během těch dvou měsíců, kdy vy označíte vozidlo, pochopitelně jednak spousta věcí z toho vozidla mizí, různě se povalují okolo různé součástky a my s tím nemůžeme nic dělat," řekl televizi radní pro bezpečnost z Magistrátu hlavního města Prahy Rudolf Blažek.

Radní jsou podle něj připraveni předložit vlastní návrh zákona, který by lhůtu zkrátil na týden Aby se vraku zbavili, berou lidé podle ČT často zákon do svých rukou. Demolují je a někdy je i zapálí.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video