Co s Kájínkem?

Vrah Kájínek prchá. Vězeňství má ostudu, policie má ostudu. Dokud bude Kájínek na svbodě, na ostudu se nezapomene. Bylo by jí jistě míň, kdyby rezignoval přinejmenším ředitel věznice a ředitelka vězeňské správy. Přijetí zodpovdnosti maže vinu a umenšuje ostudu. Jenže oni se k tomu nemají. Jak z toho ven?

Dovoluji si navrhnout řešení.

Kájínkův proces byl spletitý. Ve věznici snášel těžký osud. Pan prezident udělil milost mnoha lidem už i z méně závažných důvodů. Proč tedy ne Kájínkovi?

Z uprchlého trestance stane se řádný občan, navíc hrdina. Neschopní nebo zkorumpovaní dozorci budou spoluhrdinové - umožnili s nasazením vlastního života útěk nevinnému člověku.

Není ovšem vyloučeno, že Jiří Kájínek se bude obávat lsti a bude chtít zůstat v cizině. Nezbude tedy než ho jmenovat mimořádným a zplnomocněným velvyslancem v zemi, kde právě pobývá.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video