Policisté na letišti zadrželi cizince, podezírají je z napadení číšníka

  • 1325
Policisté na pražském letišti Václava Havla zadrželi skupinu sedmi cizinců, kteří jsou podezřelí z toho, že v sobotu napadli číšníka v centru Prahy. Muž skončil ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče a podstoupil operaci hlavy. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim až deset let vězení.

Na zásah, který na letišti policie provedla v pondělí večer, upozornil server iRozhlas.cz. Policisté akci potvrdili na svém twitterovém účtu. Skupinu cizinců zadrželi v restauraci, která se nachází v jedné z odletových hal. 

23.dubna 2018 v 19:43, příspěvek archivován: 23.dubna 2018 v 19:55

Policie dopadla skupinu sedmi cizinců, které kriminalisté podezírají ze sobotního brutálního útoku na číšníka v centru Prahy. Brzy zveřejníme bližší informace.

„Krátce po půl šesté večer policisté z Ředitelství služby cizinecké policie v odletové hale ruzyňského letiště zajistili sedmičlennou skupinu cizinců, které pražští kriminalisté ze sobotního útoku důvodně podezírají,“ uvedl v prohlášení policejní mluvčí Jan Daněk.

Postup policie ocenil na Twitteru ministr vnitra Lubomír Metnar. „Jsem potěšen prací kolegů z Policie České republiky! Podařilo se jim zadržet na letišti sedm pachatelů podezřelých z těžkého ublížení na zdraví (napadení číšníka v Praze). Skvělá práce!“ napsal.

K dopadení mužů podle Daňka přispělo upozornění svědkyně, která je na letišti poznala. V současnosti jsou zadržené osoby v rukou kriminalistů, kteří se zabývají vyšetřováním případu. Za trestný čin těžké ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí pachatelům v případě odsouzení až deset let vězení.

23.dubna 2018 v 20:42, příspěvek archivován: 24.dubna 2018 v 07:14

Ministr vnitra: Jsem potěšen prací kolegů z Policie České republiky! Podařilo se jim zadržet na letišti 7 pachatelů podezřelých z těžkého ublížení na zdraví (napadení číšníka v Praze). Skvělá práce!

Incident, kvůli kterému policie muže zatkla, se stal v sobotu na předzahrádce restaurace v pražské Vladislavově ulici. Cizinci zaútočili na číšníka kvůli upozornění, že v podniku nemohou konzumovat vlastní donesený alkohol.

Napadený skončil na operačním sále s vážným poraněním hlavy. Pachatelé z místa činu utekli. Už dříve se podle výpovědi jiného muže útočníci chovali agresivně a obtěžovali ženu v baru v Dlouhé ulici.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video