Tomáš Řepka se na zápase svého syna popral, jeho manželka údajně rasisticky nadávala.

Tomáš Řepka se na zápase svého syna popral, jeho manželka údajně rasisticky nadávala. | foto: Dan Materna, MF DNES

Černej spratku smradlavej!

  • 73
Tlupy vyholenců v těžkých botách nedupou jen po ulicích českých měst. Dupou, alespoň si myslím, v duších takřka každého z nás. "Co bys dělal, kdyby tvé děcko zranil Cikán?" zeptal se mě známý v souvislosti s incidentem sparťanského fotbalisty Tomáše Řepky.

No, kdyby tomu tak bylo, možná bych se také pral. Stejně jako kdyby mi děcko poranil kdokoliv jiný.

Ale možná bych při konfliktu s Romem vykřikl ve vzteklém amoku, protože takový hloupý jsem, bezmyšlenkovitě něco podobného jako údajně manželka Tomáše Řepky: "Ty černej spratku smradlavej!"

Co na tom, že právě tohle by mě na všem mrzelo ze všeho nejvíc? Udělal bych nebezpečnější věc než zástupy skinů šlehající primitivní, a tudíž lehce odhalitelnou nenávist.

Oni jsou důsledkem problému, já jeho příčinou. Neboť kolikrát musí romský chlapec slyšet podobnou větu, aby dospěl k názoru, že s touto společností se musí bojovat, ne v ní žít.

Kolikrát musí Romové od jurodivého politika slyšet o opálených postavách rozdělávajících ohně na náměstích, aby pochopili, že jsou pro tuto společnost nepřátelé.

Být Romem, podpálím po takových slovech Vsetín. Nejsem-li vám čistý, pořádně vám zasmradím!


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video