Diskuze

Žádná facka není výchovná, míní terapeutka. Násilní většinou bývají muži

Že děti zažívají domácí násilí, bývá pro okolí velmi těžké odhalit. Práce s domácím násilím však podle terapeutky Petry Wünschové během její praxe velmi pokročila. „Před dvaceti lety bylo normální, že když přišla žena do utajeného azylového domu pro oběti násilí, mohla slyšet na úřadech, že nemá rozvracet rodinu a že má pár facek vydržet. Dnes by se to stát nemohlo,“ popisuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyz jsem byl dite skolou povinne a neco jsem provedl a dostal jsem facku byl jsem rad, ze se to tim vyridilo. Horsi bylo, kdyz rodice se mnou tyden nemluvili.

2 0
možnosti

V podstatě i já jsem proti násilí, facka opravdu výchovná není, ta je ponižující, to je vlastní zkušenost každou "výchovnou" facku kterou jsem inkasoval si pamatuji dodnes jako traumatický zážitek. Pohlavek zezadu, přetáhnutí přes záda, to je jen symbolické násilí, které hříšníkovi říká, že hranice byly překročeny, tohle nikomu způsobit psychické trauma namůže.

Naplácání na zadek batoleti v době vzdoru, kdy zkouší, co si může dovolit, to je někdy nenahraditelný výchovný prostředek, to jsem i musel uplatnit a je to tak účinné, že potom už s potomkem nebyly větší problémy nikdy.

0 0
možnosti

Ono je to samo o sobě téma, které lze rozbabrávat donekonečna. Takže je to především pastva pro dušinky, které se rády hrabou v cizím špinavém prádle.

Jaký je mezi nimi (OSPODy ap.) poměr mužů a žen, netuším.

A k věci: NA TVORBU DUSNA, RESP. JAK VYTOČIT ..............., není vynalézavějšího tvora, než .............. (vyberte si). To jsem GENDER-CORRECT, CO!? :-)

A do třetice: "Mamí, von/a mi dal/a facku !!!" Znáte to? Jako nejstarší ze tří kluků se nepamatuji, že by se mamka jednou, jedinkrát zeptala: "Jak to? To on zničeho nic přišel do pokoje a dal ti facku???" NE! Inkasoval jsem pohlavek s tím. že jsem starší, ergo "mám mít rozum". Přežil jsem :-)

A - s dovolením - do "čtvrté třetice" - se nemohu zbavt pocitu, že jsme, co se církví (nikoli tedy sekt) týče, s tou vaničkou vylili i dítě. Sám věřící nijak moc nejsem.

1 0
možnosti

Tak dle grafu pod clankem by mela pani terapeutka zavrit firmu

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Způsob výchovy dětí se vyvíjel tisíce let. Podívejte se do přírody. pokud nepočítám kukačky, tak každá matka své potomky srovná, když je to potřeba, rychle a rázně.

Zvyšuje to šance na přežití. U lidí to nemůže fungovat jinak.

Ostatně, stačí se podívat na kriminalitu nezletilých třeba v USA.

Dřív když selhali rodiče, o výchovu se postaral zbytek dědiny. Každý časem pochopil, kde jsou hranice.

0 0
možnosti

M59a39r90k 89S43t53e84i31n

23. 12. 2018 1:19

Jasně, to je jako v tom filmu Sexmise - očerňování mužů

0 0
možnosti

T12o61m93a30s 33K44e24j75s17t

23. 12. 2018 0:46

Tak to Slunce Seno Jahody bude brzy cenzurovaný film

2 0
možnosti

Už si nepamatuji, kdo a kdo to říkal, možná, že to dokonce proběhlo někde v médiích, ale jedna doložená zkušenost ze Švédska, kde je fyzické trestání zakázáno. Nějací Češi bydleli v domě rodinou, kde byl nevychovaný kluk. Kdykoliv se potkali, tak kluk urážel, měl blbé řeči a provokoval. Jednoho dne se někdo z té urážené rodiny neudržel, a kluk dostal facku. Od té doby kluk zdvořile zdravil a choval se slušně. Jedna výchovná ve správný okamžik přiměřená okolnostem, stačí a pomůže. Všem.

1 1
možnosti

J43a20n 13M88e48r30t59a

22. 12. 2018 23:38

Doležená zkušenost, u které si nepamatujete, od koho jste ji slyšel. A magická facka, co pomůže všem. Jen u některých ne a ne se trefit, co?

2 2
možnosti

věčné téma .....

a myslím, že je to v pořádku... většina rodičů (budoucích) se alespoň trošičku zamyslí a myšlením se věci tříbí a to je dobře ..

bohužel po čase začnou dobronutiči svůj názor prosazovat agresivnějí a agresivněji až se dostanou do fáze a bohužel i pozice ... VŠE zakázat a trestat trestání

takže i výchovný ( a často nutný) pohlavek, nebo plesknutí přes zadek, ruku bude trestné a státem stíhané ...

ve finále tedy stát sebere rodičům jejich nezadatelná práva na výchovu a vytvoří obrovskou skupinu lidí porušujících zákon ... a pak už norská sociálka bere děti jak na běžícím pásu bez možnosti obrany rodičů i dětí a bez ohledu na jejich zájmy a potřeby - jen s ohledem na hrstku dobronutičů a jejich názory :-P

0 0
možnosti