Byt okupovalo 500 netopýrů

  • 28
Obraz zkázy se naskytl majitelce panelákového bytu v plzeňském sídlišti po návratu z dovolené. Její domov v Sokolovské ulici totiž dva týdny obývalo 500 netopýrů. V bytě byly hromady netopýřího trusu a linul se jím nepříjemný zápach.

Žena zavolala na pomoc ochránce přírody. Ti nemohli dělat nic jiného, než nezvané hosty vyhnat otevřenými okny.
 
"Byl to rekordní počet netopýrů, který jsme kdy v nějakém bytě viděli," popsal zásah šéf plzeňské záchranné stanice živočichů Karel Makoň.

"Desítky se jich schovávaly za obrazy, hrozny těchto savců visely na záclonách. V celém bytě se válelo milion bobků. Otevřeli jsme okna a vyhnali je ven." 
 
Upozornil, že kvůli přetrvávajícím teplým večerům existuje stále velké riziko, že netopýři vniknou do lidských příbytků.

"Lidé by měli v době nepřítomnosti úplně zavřít okna i všechny dveře v bytě. Tato paní nechala 14 dnů otevřenou větračku a navíc ve všech pokojích otevřené dveře, takže se netopýři dostali úplně všude," dodal Makoň.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video