ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

KOMENTÁŘ: Tahle země není pro matky. Ale kritizované bistro za to nemůže

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Smí dítě do restaurace, či ne? Poté, co bistro Marthy’s Kitchen veřejně prohlásilo, že děti nejsou vítané, pokud rodiče nedodrží jistá pravidla, se na internetu otevřela divoká debata. Ale tábory nemusí být až tak nesmiřitelně vzdálené, jak by se mohlo zdát, píše ve svém komentáři redaktorka iDNES.cz Tereza Vlčková.

Na jednu stranu asi všichni známe ten moment, kdy si chceme užít klidný oběd nebo nedejbože pracovní schůzku, ale zrovna se trefíme do toho jednoho prokletého místa. Nikomu asi není příjemné, když se vedle něj rozeřve dítě a je k neutišení. A ono ani to dětské hulákání a žvatlání není ten pravý hudební podkres, který by strávníci automaticky chtěli poslouchat u jídla. A co teprve když se dítě rozhodne vykonat potřebu nebo se třeba pozvrací. To už pro okolí nastává hotová noční můra.

Jenže na druhou stranu jsou rodiče malých dětí pořád také lidé a nikdo jim nechce upírat právo na určitý sociální život. V některých zemích jsou děti dokonce velmi vítanými hosty. A dítě jako takové by nemělo být překážkou pro chození do společnosti nebo navštěvování gastronomických podniků.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video