Lupič, který vykradl banku v pražské Seifertově ulici | foto: Policie ČR

Banka nabídla půl milionu za dopadení lupiče-cyklisty

  • 27
Pražští kriminalisté pátrají po lupiči, který odnesl z banky přes sto tisíc korun. Zaměstnancům vyhrožoval střelnou zbraní. Z místa činu odjel na kole. Banka vypsala půlmilionovou odměnu za informace vedoucí k dopadení pachatele.

Není zcela zřejmé, proč banka Raiffeisen vypsala odměnu ve výši 500 tisíc korun, okradený finanční ústav odmítá k případu zveřejnit podrobnosti.

Muž loupil minulý pátek krátce po poledni v bance v pražské Seifertově ulici. "Pod pohrůžkou použití krátké střelné zbraně donutil obsluhu u přepážky k vydání finanční hotovosti přesahující částku sto tisíc korun," sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Pak nasedl na horské kolo a ujel. Svědci ho popsali jako muže ve věku 40-45 let, vysokého přibližně 180 centimetrů.

Lupič, který vykradl banku v pražské Seifertově ulici

Má bílou pleť, tvář měl hladce oholenou a vlasy sestřihané velice na krátko.

"Hovořil plynně česky a v okamžiku přepadení měl na sobě světlé tričko s krátkým rukávem, béžové kraťasy, béžové tenisky a přes rameno měl přehozenou sportovní plátěnou tašku béžové barvy se zdrhovadlem," upřesnila mluvčí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video