Diskuze

Antisemitismus se šíří mezi mladými. Na vině jsou zejména sociální sítě

Počet antisemitský projevů v České republice roste. Zatímco v roce 2019 Federace židovských obcí registrovala 694 incidentů, o rok později to bylo o 180 více. Na vině jsou i sociální sítě. Podle nedávného zahraničního výzkumu se i kvůli nim dostávají antisemitské ideje stále více k mladým lidem, kteří je pak šíří.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V16a54š88e72k 75Ř10í93h95a

7. 12. 2021 19:25

No dnes jsem se dozvěděl že od lidí že židovské obce, že Lipavský je antisemita. A to prosím jen proto že chce stěhování armády a ambasády nechat na rozhodnutí OSN.

asi nejlepší ukázka toho co všechno židovská obec schovává pod nálepku antisemita.;-D

0 2
možnosti
VK

to individuum na fotce se žlutou hvězdou skutečně ovce není, je o dost jednodušší, řídí se tím co napsala Máňa na instagramu...

3 1
možnosti

Jen naprostý retard jako Mareš může tvrdit, že ta žlutá hvězda s nápisem neočkovaný má něco společného s holocaustem nebo dokonce antisemitismem. Jde o symbol SEGREGACE a použiti této hvězdy je naprosto na místě. V principu se totiž děje přesně totéž jako v těch třicátých letech minulého století a jak je vidět, tak jsme se nepoučili a budeme si to muset zopakovat

11 12
možnosti
LU

"...pandemii způsobili Židé kvůli ovládnutí světa, Židé vydělávají na vakcínách,“ popsala Kotláriková z Federace židovských obcí."

Sloboda slova a prístup k informáciám sa znovu dostáva na druhú koľaj.

Židia zarobili na vakcínach je podľa Federácie židovských obcí antisemitistické, takže zákaz info o zisku Pfizer/BioNTech , zákaz info o vlastníkoch a ich národnosti a náboženského vyznania........

2 12
možnosti
MP
Foto

E80v18a 91P32á35n93e14k

5. 12. 2021 19:06

Spíše než jak se takové názory šíří, bychom meli přemýšlet, proč se takové bludy a nesmysly o Židech šíří.

3 4
možnosti
LH

... protože jsou někteří lidé hodně "momentálně oslabení... "...?... (napsal bych to jinak, ale cenzor je ve střehu)...

5 0
možnosti
JF

Hloupý člověk potřebuje ke svému životu nepřítele, na kterého může svalit vinu, ze všechny své neúspěchy.

11 0
možnosti
JK

Hmm dávat si na oblečení židovskou hvězdu s nápisem "neočkovaný" a tvářit se u toho, že trpím stejně jako židé za Hitlera je opravdu demence nejhrubšího zrnaRv

13 7
možnosti
VS

Nikoliv. Je to naprosto presne. Vytvorenim obcanu 2. kategorie vzdycky zacina i docela mozna genocida. Nacisticke Nemecko toho bylo zarnym prikladem.

2 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 5
možnosti
VS

Aha,....dalsi antisemita. Tentokrat iDnesovy.

0 0
možnosti
EH

Na internetu se útočí na židy, muslimy, romy, gadže, černochy, bělochy, gaye, hetero, ale jenom některé skupiny mají právní a mediální podporu.

Myslím, že menšina potřebuje ochranu v době útlaku (holocaust, pogromy, násilí) a ne že po věky věků nesmíme nic říct. Je správné, že je Izrael kritizován za chování vůči Palestincům a je správné, že Palestina je kritizována za útoky na civilisty.

Nikdo není svatý. Nikdo by se neměl schovávat za antisemitismus, rasismus, homo- a xenofobie, pokud dělá něco špatně.

A pokud je někdo urážen a napadán bezdůvodně, mělo by se ke všem přistupovat stejně.

6 0
možnosti

Hmm, no jasně. Ale srovnávat holocaust s očkovací kampaní je fakt trochu přes čáru. Ti lidé co dnes chodí se žlutou hvězdou si to utrpení, které symbolizuje nedovedou ani představit. Ani se nedivím, že to pozůstalé uráží.

12 3
možnosti
VR

V20á38c93l82a17v 16R87y48p55l

5. 12. 2021 17:14

Že lidé blbnou ze sociálních sítí, na to už upozornilo více odborníků !!!

5 1
možnosti