Langerův bič na řidiče

Langerův bič na řidiče

Anketa: Langer dostal od čtenářů za přísnější metr na řidiče trojku

  • 132
Policie jen u nehod se škodou nad 100 tisíc a pokuta za její "neodůvodněné" přivolání. Právě tyto návrhy ministerstva vnitra se u čtenářů iDNES.cz setkaly s nejmenším pochopením. Ministr Langer od nich dostal za své nápady trojku. Ankety se účastnilo téměř 12 tisíc lidí.

Novela zákona o policii jde teprve do parlamentu, kde se velmi pravděpodobně dočká ještě řady změn. Ministr vnitra Ivan Langer a jeho nejsilnější vládní strana ODS se ale na druhou stranu jistě pokusí hlavní prezentované novinky udržet.

Čtenáři iDNES.cz ale z Langerových nápadů zrovna nadšeni nebyli. V hodnocení, kterého se během týdne účastnilo 11 899 čtenářů, dopadly nejhůř návrhy, aby se policie nemusela volat k nehodě s odhadovanou škodou do 100 tisíc korun, a pokud někdo uniformovanou hlídku k takové nehodě "neoprávněně" zavolá, zaplatí škodu viník srážky.

Omezení výjezdů policie dostalo od čtenářů průměrnou známku 3,58, a pokuta za "neodůvodněné" přivolání policie dokonce 3,7. Tento nápad by nechalo ve škole propadnout 5 655 čtenářů.

Čtenáři naopak nejlíp hodnotili návrh, aby se mezi zvlášť závažné přestupky zařadila i velmi rychlá jízda, jízda na červenou či nedání přednosti chodci na přechodu. Udělili mu průměrnou známku 2,52. Celkem dostal Langerův přísnější bič na řidiče téměř čistou trojku.

. Podrobné výsledky hodnocení zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video