Očkování ve zlínské PSG aréně (červenec 2021).

Očkování ve zlínské PSG aréně (červenec 2021). | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

STALO SE DNES: Očkování povinné nebude. Janoušek nastoupil do vězení

  • 0
Příčiny výskytu nákazy covid-19 mezi členy olympijské výpravy prošetří hygienici, uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Odsouzený Roman Janoušek nastoupil do pražské věznice Pankrác. Očkování proti koronaviru nebude za současné vlády povinné. Přečtěte si nejdůležitější čtvrteční zprávy.

Příčiny výskytu nákazy covid-19 mezi členy olympijské výpravy prošetří hygienici, uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Až šetření podle něj ukáže, jak se nákaza mezi sportovce dostala a zda byla dodržena všechna opatření. Podle premiéra Andreje Babiše je skandální, že na olympijské hry do Tokia letěl s českou výpravou lékař neočkovaný proti covidu-19.

Covid mezi olympioniky prověří hygiena. Neočkovaný lékař je skandál, míní Babiš

Odsouzený Roman Janoušek nastoupil do pražské věznice Pankrác, potvrdila mluvčí Vězeňské služby Markéta Prunerová. Se službou se lobbista dohodl a výkonu trestu se nevyhýbá, sdělil dříve jeho advokát Lukáš Trojan. Krajský soud v Brně vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu. Pražská policie po něm následně vyhlásila celostátní pátrání, v databázi hledaných již nyní Janoušek není.

Celostátní pátrání, pak přišel sám. Lobbista Janoušek je opět ve vězení

Očkování proti koronaviru nebude za současné vlády povinné. Při návštěvě náchodské nemocnice v Královéhradeckém kraji to ve čtvrtek prohlásil premiér Andrej Babiš. Stejný názor má ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Sněmovní volby v ČR budou v říjnu.

Očkování proti covidu-19 za této vlády povinné nebude, slíbil Babiš

Norsko si ve čtvrtek připomíná desáté výročí útoků v Oslu a na ostrově Utöya, při nichž pravicový extremista Anders Behring Breivik zavraždil 77 lidí. Po celé zemi zazněly na památku obětí kostelní zvony a uskutečnily se smuteční akce mimo jiné za účasti královské rodiny či bývalého premiéra a současného šéfa NATO Jense Stoltenberga.

Není jedním z nás! Zvony v Norsku připomněly 10 let od Breivikova běsnění

Odvolací Vrchní soud v Praze výrazně zpřísnil trest Bělorusovi, který se podle obžaloby zapojil do bojů na Ukrajině. Uložil mu 21 let, protože se podle něj dopustil terorismu, navíc ve zločinecké skupině. Pražský městský soud muže loni na podzim nepravomocně potrestal 4,5 roku odnětí svobody, proti čemuž se odvolal státní zástupce.

Ze čtyř na 21 let. Soud zpřísnil trest za zapojení do bojů na Ukrajině


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video