Ringier chce ovládnout trh s bulvárními deníky, kupuje konkurenční Aha!

Ringier chce ovládnout trh s bulvárními deníky, kupuje konkurenční Aha! | foto: iDNES.cz

Aha! zřejmě ve středu změní majitele

  • 2
Bulvární deník Aha! zřejmě už ve středu změní majitele a přistane ve stáji vydavatelství Ringier. Tam patří i jeho největší konkurent Blesk. Částka, kterou Ringier zaplatí Sebastianu Pawlowskému, není známá, spekuluje se však o půl miliardě korun. Aha! je po Blesku druhým nejprodávanějším bulvárem.

O změně majitele titulu informoval iDNES.cz už počátkem září, kdy na to na svém blogu upozornil Ondřej Höppner, šéfredaktor české bulvární "trojky" Deníku Šíp. - více zde.

Prodejem Aha! z Ebiky do Ringieru deník údajně nezanikne, Pawlowski tím prý podmínil jeho prodej, uvedla agentura ČTK.

Sebastian Pawlowski se k prodeji vyjádřil pouze v časopisu Marketing & Média (M&M): "Byl jsem osloven dvěma vydavatelskými domy a s jedním z nich jsme se začali bavit dále."

Důvodem k prodeji Aha! je jeho ztrátovost. Poslední čísla prodaného nákladu se pohybovala kolem 140 tisíc, což je zhruba o šedesát tisíc méně, než žádal Pawlowski po vedení listu.

Šéfredaktor Aha! František Nachtigal se k prodeji nechtěl vyjádřit. "Je to otázka na vydavatele," omluvil se iDNES.cz.

Vydavatelství Ebika si Pawlowski chce nechat pro další aktivity v oblasti médií. "Počítám s tím, že Ebika by byla dále aktivní. Začínám hledat možné akvizice už existujících titulů. Jsem také v kontaktu se dvěma zahraničními vydavateli o poskytnutí licence k vydávání jejich časopisů," řekl v rozhovoru pro M&M.

Ringieru do dnešního dne patřily deníky Blesk, Sport a 24H, dále týdeník Reflex a čtrnáctideník ABC. Týdeník televize s více než čtyřicetiletou tradicí, do nedávna také patřící do portfolia Ringieru, od 1. října patří vydavatelství Bauer Media.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video