ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Dan Materna, MAFRA

Nemocnice Na Bulovce dostane potraviny za milion korun, daroval je Agrofert

  • 2
Nemocnice Na Bulovce se dlouhodobě potýká s náporem pacientů. Specifické postavení má infekční klinika, která je jako jediná v ČR schopná zajistit péči v celém rozsahu spektra infekčních nemocí. Dnes se zaměřuje hlavně na pomoc pacientům s nemocí covid-19. Koncern Agrofert se rozhodl nemocnici podpořit potravinami za jeden milion korun.

Agrofert zásobuje nemocnici produkty svých společností Kostelecké uzeniny, Olma, Tatra Hlinsko a Penam. Bude je distribuovat postupně až do konce letošního roku. 

Pacienti podle vyjádření společnosti dostávají máslo, mléko, jogurty, tvaroh, bezlepkové pečivo, koblihy, Pikao, Jesenku, vepřové a hovězí maso nebo šunku. Čerstvé potraviny se do nemocnice dovážejí téměř každý druhý den.

Potraviny i do sbírky a pomoc samoživitelům

V listopadu se koncern Agrofert zúčastnil Národní potravinové sbírky. Tisíce jednotlivců i některé firmy se zapojily a darovaly 440 tun zboží pro potřebné. Hlavně rýži, těstoviny, konzervy a další trvanlivé potraviny. Společnost Agrofert zařídila zboží za 150 tisíc korun.

Koncern pomáhá potřebným i prostřednictvím Nadace Agrofert. „Aktuálně má nadace vyhlášen speciální program finanční podpory pro rodiče samoživitele a další osoby, které se ocitly ve finanční tísni v důsledku pandemie koronaviru. Bližší informace mohou zájemci najít na webu nadace,“ upřesnil mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video