Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Zloději vlekli bankomat za autem přes tři kilometry

  • 15
Neznámí zloději v noci ukradli v Přerově-Předmostí bankomat. Vytrhli ho ze zdi a více než tři kilometry ho vlekli za svým autem na laně. Teprve pak ho naložili na vozík, za pár minut jim ale z přívěsu spadl. Protože už je pronásledovala policie, nechali ho být a raději ujeli.

Zloději vzali bankomat po druhé hodině ráno. "Zahákli ho pravděpodobně za nějaké popruhy nebo řetězy a vytrhli ho ze zdi vedle pekárny," popsala iDNES.cz policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Po hlavní silnici táhli přístroj za autem až ke křižovatce za Rokytnicí, uvedla policistka. Tady ho naložili na vozík a pokračovali na Kokory. "Policisté je pronásledovali, čtyřikrát přitom vystřelili, dvakrát varovně do vzduchu a dvakrát na vozidlo," uvedla mluvčí.

V Nelešovicích bankomat z vozíku spadl. Zloději ho nechali a ve svém tmavém voze neupřesněné zahraniční značky ujeli. "Bankomat je zajištěný a dá se předpokládat, že k odcizení žádné částky nedošlo," sdělila Michaela Sedláčková.

Na Přerovsku se podobný případ stal už v lednu tohoto roku. V Tovačově tehdy pachatelé použili stejný způsob krádeže. Bankomat zloději vlekli za autem po silnici skoro kilometr, než se rozpadl. Muži pak naložili pouze trezor a ujeli. Vypátrat se je nepodařilo.

"Není vyloučené, že to jsou stejní pachatelé jako nyní," uvedla Sedláčková.

Loni zmizel na Přerovsku jeden bankomat, předloni dokonce čtyři.


Video