Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Z jeřábu spadl náklad. Jeden dělník zemřel

  • 3
Tragicky skončil dopoledne pád nákladu z jeřábu na stavbě mostu přes Labe v Litoměřicích. Břemeno dopadlo na dva dělníky. Dvacetiletý mladík zraněním podlehl, jeho o dva roky staršího kolegu převezla s těžkým zraněním záchranka do litoměřické nemocnice.

Neštěstí potvrdila společnost Metrostav, jedna z firem, která stavbu mostu provádí. "Jeden člověk zemřel, druhý skončil se zraněními v nemocnici. Jsou to lidé od našeho subdodavatele," uvedl pro MF DNES mluvčí firmy František Polák.

Břemenem byly dřevěné vzpěry. Podle policejních informací spadl těžký náklad z jeřábu, který je přenášel. K nehodě došlo před desátou hodinou dopoledne u rozestavěného pilíře. Zatímco jednoho raněného převážela sanitka do nemocnice v Litoměřicích, další zdravotníci z jiného vozu a záchranářského vrtulníku pomáhali na místě neštěstí druhému muži. Bohužel neuspěli.

Proč přenášený náklad z jeřábu spadl, se v současné době zjišťuje. "Zdali se jednalo o nešťastnou náhodu nebo o porušení bezpečnosti práce, nyní vyšetřujeme," uvedla včera litoměřická policejní mluvčí Alena Romová. "Příčinu hledají i naši bezpečnostní technici," dodal mluvčí Metrostavu Polák.

Takzvaný Západní most přes Labe je součástí silničního přivaděče Litoměřic a průmyslové zóny Prosmyky k dálnici D8.


Video