Strojvedoucí tvrdí, že v mlze nikoho neviděl. Ilustrační foto

Strojvedoucí tvrdí, že v mlze nikoho neviděl. Ilustrační foto | foto: Michal Klíma, MF DNES

Vlak vezl mrtvolu devět kilometrů na háku

Rychlík "Hradčany" z Žiliny do Prahy srazil ve středu večer neznámého muže ve Štěpánově u Olomouce. Jeho tělo ale železničáři objevili až o devět kilometrů dál ve stanici Červenka. Bylo zavěšeno na háku lokomotivy. Strojvedoucí tvrdí, že byla mlha a nic nezpozoroval.

Podle Drážní inspekce došlo k nehodě ve 20:13, zřejmě ve "vjezdovém zhlaví" železniční stanice Štěpánov. Vzdálenost do stanice Červenka, kde mrtvého objevili, je podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusera devět kilometrů.

Muž ve věku mezi dvaceti až čtyřiceti lety měl podle policie na sobě modrou bundu s nápisem "Nike". Pod ní potom šedé triko a červenozelenou károvanou košili.

"Na dolních končetinách byl bez oděvních svršků. Spodní části dolních končetin a chodidla jsou utrhané," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Dagmar Bednarčíková.

Přes tragickou nehodu zůstala ve středu trať Z Olomouce na Zábřeh průjezdná. Vlaky ale jezdily jen po jedné koleji.

Omlouváme se všem slušným čtenářům za to, že jsme zrušili diskusi pod článkem. Někteří jiní ji bohužel zneužívali k opakovaným rasistickým a vulgárním výpadům, které už nešlo mazat jednotlivě.


Video