Hasiči v dýmu

Hasiči v dýmu - Na Petříně explodovala propanbutanová lahev, kterou si přitápěli bezdomovci v dřevěné chatce. Plynová bomba po výbuchu odletěla na nedaleké kurty. Jen náhodou nikoho nezranila. (2. prosince 2004) | foto: HZS Praha - Milan Pacík

Ve výloze hořící cukrárny visel oběšenec

  • 14
Ke zvláštnímu případu vyjížděli ráno hasiči, policie i záchranná služba. V Křižíkově ulici na Praze 8 hořela cukrárna, v jejíž výloze visel oběšenec. Příčinou požáru byl pravděpodobně elektrický zkrat, okolnosti smrti mladého muže vyšetřuje policie.

Policie dostala hlášení o mrtvém muži kolem sedmé hodiny ranní od hasičů, kteří už na místě likvidovali požár.

"Oheň způsobila pravděpodobně závada nebo zkrat na elektrickém spotřebiči," řekl iDNES mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

"Na místě jsme zkrátka našli ohořelý kus umělé hmoty, snad zbytky mixéru, šlehače nebo kuchyňského robota. Kriminální souvislost s oběšencem ve výloze tedy požár nejspíš neměl," vysvětlil Pernica s tím, že vše je zatím ve stádiu hypotéz.

"Expertiza bude hotová za několik týdnů. Každopádně požár byl pouze lokální, nezanechal vážnější škody," dodal.

Přivolaný lékař jen konstatoval oběšencovu smrt zadušením a nařídil soudní pitvu. "Víc k tomu teď nemohu říct. Jen to, že šlo o muže ukrajinské národnosti, ročník 1979. Všechno ostatní je záležitostí policejního šetření," sdělil iDNES ředitel pražské záchranky Zdeněk Schwarz.

"Vyšetřování je teprve na začátku, zatím nemůžeme vyloučit ani cizí zavinění. Dopis na rozloučenou jsme na místě nenašli," řekla iDNES Eva Brožová z tiskového oddělení pražské policie.


Video