Policisté a záchranáři u muže, který byl 8. března odpoledne zraněn při střelbě...

Policisté a záchranáři u muže, který byl 8. března odpoledne zraněn při střelbě v Pařížské ulici v centru Prahy. | foto: ČTK

Útočníci z mercedesu postřelili v Praze dva cizince

  • 50
V Pařížské ulici v centru Prahy se odpoledne střílelo. Kulky poranily dva rusky hovořící muže. Sanitka je musela odvézt do nemocnice. Útočníci z místa ujeli v černém mercedesu, informovala mluvčí pražské policie.

K incidentu došlo kolem čtvrté hodiny odpoledne. Policisté zatím přesně nevědí, jak se seběhl a zda střelbě předcházela hádka. Jasné není ani to, z kolika zbraní se střílelo. Ví se, že útočníci byli dva.

"Jestli stříleli oba, nebo jen jeden, to v tuto chvíli nemohu potvrdit," sdělila iDNES.cz pražská policejní mluvčí Eva Brožová. Výpovědi svědků by mohly napovědět, zda i střelci pocházejí z Východu.

Zraněné odvezly sanitky. Šestadvacetiletý muž se střelným poraněním nohy byl hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, třiatřicetiletý muž s poraněním ruky putoval do nemocnice Na Františku.

Oba doprovodili policisté. "V případě takovéhoto zranění je standardní postup, že jsou v nemocnici pod dohledem policejní hlídky," vysvětlila Brožová.

Loni se v centru hlavního města střílelo hned několikrát. V listopadu zabilo několik výstřelů z pistole řidiče Sazky, který se podle policie stal omylem obětí vyřizování účtů mezi ruskými a arménskými skupinami.


Video