Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Soud uložil 12 let za znásilnění, potrestaný nebyl žádný začátečník

  • 16
Krajský soud v Hradci Králové uložil recidivistovi 12 let za znásilnění nezletilé. Čtyřiatřicetiletý Petr Flajšingr podle žaloby donutil dívku k souloži loni v srpnu v Seči na Chrudimsku. Rozsudek dosud není pravomocný, obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Petr Flajšingr, který byl za znásilnění odsouzen již v minulosti, před soudem popřel, že by dívku donutil k souloži násilím. "Při milování nedala nijak najevo nesouhlas. Nevěděl jsem, kolik jí je roků, ale vypadala na osmnáct až dvacet let," řekl před soudem obžalovaný.

Podle spisu Flajšingr dívku donutil k souloži pod pohrůžkou násilí, u dívky se následkem toho rozvinula posttraumatická stresová porucha, kterou trpí do současné doby.

Soud obžalovanému také uložil ochranné sexuologické léčení v ústavní formě, poškozené dívce a její rodině má zaplatit zhruba 120 tisíc korun.

"Celou dobu jí vyhrožoval, že pokud bude křičet, tak na ni vytáhne nůž, a proti její vůli s ní měl pohlavní styk," řekl při vynesení rozsudku předseda senátu Petr Mráka, který výpověď obžalovaného označil za účelovou.

Senát při stanovení výše trestu přihlédl také k předchozím sexuálně motivovaným trestným činům, za které byl obžalovaný potrestán. "Obžalovaný se činu dopustil jako zvlášť nebezpečný recidivista, protože se skutku dopustil opakovaně, a navíc ve zkušební době," řekl Mráka.

Flajšingr byl za znásilnění odsouzen již v lednu 2005, kdy mu soud uložil tři roky vězení. Z věznice byl však propuštěn v březnu 2006, kdy mu byla uložena zkušební doba v délce čtyř let.

,

Video