Zpěvák kapely Lamb of God Randy Blythe

Zpěvák kapely Lamb of God Randy Blythe | foto: archiv

Pražský soud pustil zpěváka Blytha z vazby. Žalobce se bojí, že odjede

  • 245
Zpěvák americké metalové skupiny Lamb of God Randy Blythe byl ve čtvrtek propuštěn z české vazby. Rozhodl o tom pražský městský soud. Státní zástupce neuspěl se stížností, v níž vyjádřil obavy, že hudebník obviněný za smrt fanouška opustí Českou republiku.

"Jedinou podmínkou propuštění byla přibližně osmimilionová kauce," řekla iDNES.cz mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková. To se nelíbilo státnímu zástupci, který varoval, že cizinec může opustit Česko. Jeho stížnost ale soud zamítl.

Blytha zatkla policie koncem června ihned po příletu na ruzyňském letišti. Podezírá ho totiž, že před dvěma lety v pražském klubu Abaton zavinil smrt fanouška, který se za ním snažil vylézt na pódium. Devatenáctiletý mladík po dvou týdnech v nemocnici zemřel.

Obvodní soud pro Prahu 8 poslal zpěváka metalové kapely Lamb of God do vazby kvůli obavám, že by mohl odletět zpátky do Spojených států. Stanovil mu kauci 200 tisíc dolarů, tedy asi 4 miliony korun.

Tu sice Blythe zaplatil, ale protože státní zástupce podal proti usnesení obvodního soudu stížnost, věc putovala k městskému soudu, a zpěvák si tak pobyt za mřížemi prodloužil.

Městský soud v Praze v červnu zamítl stížnost státního zástupce, který nesouhlasil s možností zpěvákova propuštění na kauci. Soud však kauci zvýšil na dvojnásobek, tedy 400 tisíc dolarů. Potvrdil to tehdy zpěvákův advokát (více čtěte zde).


Video