Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Říjen byl na silnicích nejtragičtějším měsícem roku

  • 60
Říjen se stal letos na českých silnicích zatím nejtragičtějším měsícem, podle předběžných údajů přišlo při dopravních nehodách o život 97 lidí. Policejní statistiky uvádějí, že jen za uplynulou sobotu zahynulo na silnicích pět osob.

Konečný počet může být vyšší, denní statistiky totiž nemusejí zahrnovat všechny oběti. Agentura ČTK uvádí například až 103 mrtvých.

Nejvíc lidí dosud letos zahynulo v červnu, kdy policie napočítala 81 obětí na životech. Loni v říjnu zemřelo na silnicích 77 lidí, předloni to bylo 96 lidí.

V poslední říjnový pátek zemřelo podle předběžných policejních statistik pět lidí, stejně tak i v sobotu. K nejtragičtějším patřila především sobotní nehoda v Třinci, kde řidič Opelu Vectra zabil starší manželský pár, který šel po ulici. - čtěte Starší manželé nepřežili v Třinci střet s osobním vozem

Dva mrtvé si vyžádala i další sobotní nehoda na rychlostní komunikaci mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou. Sedmdesátiletá spolujezdkyně zemřela na místě, řidič těžkým zraněním podlehl ještě tentýž den odpoledne v olomoucké nemocnici.

,

Video