Těžce raněného transportoval vrtulník do nemocnice v Brně. | foto: Jihomoravští hasiči

Při nehodě na Vyškovsku zemřel 19letý mladík, tři lidé jsou raněni

  • 38
Při podvečerní nehodě u Nížkovic na Vyškovsku zemřel devatenáctiletý mladík. Osobní opel dostal na silnici smyk a vrazil do stromu. Další tři lidé jsou zraněni, z toho jeden těžce. Mladému muži nepomohlo ani to, že na místo vyrazily tři záchranné týmy i vrtulník.

Osobním automobilem jela tříčlenná rodina. Otec a matka vezli kromě syna a ještě jeho kamaráda. Právě on při nehodě mezi Slavkovem a Hodonínem zemřel.

"Devatenáctiltý muž byl při příjezdu posádek záchranné služby v bezvědomí a selhávaly mu životní funkce. Ihned po vyproštění z vozu zahájila zasahující lékařka se záchranáři rozšířenou resuscitaci. Ani po více než třiceti minutách se ale nepodařilo obnovit jeho základní životní funkce. Mladý muž následkům svých vážných poranění na místě podlehl," uvedla mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

Dvacetiletého syna rodiny se záchranářům podařilo na místě stabilizovat. Se středně těžkými až těžkými zraněními pánve a dolní končetiny ho vrtulník převezl do Úrazové nemocnice v Brně. Jeho třiačtyřicetiletá matka a o tři roky starší otec utrpěli lehká zranění. Záchranáři je po ošetření na místě převezli do nemocnice ve Vyškově.

"Auto sjelo do příkopu, kde se převrátilo na pravý bok a střechou narazilo do stromu. Prudký náraz vozidlo odmrštil a auto skončilo v příkopu zpět na kolech," popsal nehodu Opelu Astra mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Hasiči prý museli zraněné mladíky ze zadních sedadel vystříhávat hydraulickými nůžkami.

Policie zatím neví, co bylo příčinou nehody. "Úsek není nijak problémový, příčiny havárie ale zatím neznáme, mohou být různé, spánek, nepozornost a další," řekl MF DNES vyškovský policejní mluvčí Alois Gryc.

,

Video