Předávkoval školačku, dostal deset let

  • 11
Šestatřicetiletý Jiří Koťa ze Žďáru nad Sázavou má jít na deset let do vězení. U krajského soudu v Liberci si vyslechl trest za předávkování 14leté školačky drogami. Další podle obžaloby nechal šňupat pervitin. Proti rozsudku se na místě odvolal.

Koťa obstaral předloni v září nezletilé školačce tři dávky pervitinu ke šňupání, loni v březnu zase vpravil velkou dávku pervitinu přímo do žil další čtrnáctileté dívce.

Zdrogovanou školačku objevili na trávníku v Novém Boru policisté. Dívka skončila na ARO českolipské nemocnice. Měla halucinace, byla dehydrovaná a ve velmi zuboženém stavu. Přítomnost drogy v těle potvrdily rozbory moči i krve, a také čerstvý vpich na předloktí.

Koťa potkal děvče v Liberci u obchodního domu Tesco. Ukradeným Fordem Tranzit ji pak odvezl do Nového Boru, kde ji na místě nazývaném Pole předávkoval.

"Jde o šestkrát soudně trestaného recidivistu. V minulosti byl odsouzen i kvůli drogám," uvedla předsedkyně senátu Olga Fričová.

To, že Koťa věděl, že dívkám není ještě patnáct, se podařilo prokázat pouze v případě předávkované školačky. Zároveň potrestal soud recidivistu i za dvě krádeže aut.

Proces s Koťou začal loni v listopadu, neustále se ale protahoval. K soudu nechodili svědci. Na první dvě hlavní líčení jich přišlo pouze šest z předvolaných šestadvaceti. I dívka, kterou Koťa předávkoval, vypovídala, že si na nic nepamatuje. Do Nového Boru sice jela a pervitin dostala, nevěděla ale jistě, zda jí ho píchnul právě Koťa.

 

Soud potvrdil desetiletý trest

23. ledna 2006 - Vrchní soud v Praze potvrdil verdikt libereckého soudu. Za obstarávání drog čtrnáctiletým dívkám půjde Jiří Koťa na deset let do vězení.
,

Video