Stařenku vytáhla z hořícího domu dvojice policistů. Ilustrační foto

Stařenku vytáhla z hořícího domu dvojice policistů. Ilustrační foto | foto: HZS Praha

Požár domu přežila stařenka díky policistům

  • 3
Policejní hlídce vděčí za záchranu života 89letá stařenka. Dvojice mužů v uniformách vytáhla v neděli bezvládnou ženu z hořícího domu v Loučné nad Desnou na Šumpersku. Žena skončila na jednotce intenzivní péče šumperské nemocnice.

Hlášení o požáru policie přijala v neděli v 03:40.

"V době příjezdu hlídky na místo byl již požár v pokročilém stádiu," popsala dramatické okamžiky šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová. "Oknem do kuchyně bylo vidět, že již hoří celý prostor a začínala hořet i střecha domu." 

S ohněm se v tu chvíli pokoušeli bojovat dva místní muži - zahradní hadicí se snažili uhasit přední část domu. "Policisté věděli, že v domě bydlí 89letá žena a dotazovali se mužů, kde je. Jeden z nich uvedl, že paní je asi v domě," upřesnila mluvčí.

Policisté vyrazili ke vchodovým dveřím a tři metry za nimi našli stařenčino bezvládné tělo. "V době, kdy vstupovali do domu, se již požár začal šířit do chodby za vstupními dveřmi a dým se valil horní částí chodby ven," doplnila mluvčí. "Viditelnost byla pouze ve spodní části do výšky cca 60 cm."

"Oba ji společně vytáhli na trávník vedle domu, kde okamžitě začali zjišťovat přítomnost životních funkcí," dodala Šafářová. Přivolaní zdravotníci ženu odvezli do nemocnice v Šumperku.

Požár se nakonec podařilo několika hasičským jednotkám uhasit. Kromě dobrovolníků na místě zasahovali i šumperští profesionálové. Vyšetřovatel vyloučil, že by oheň vznikl cizím zaviněním. Škodu vyčíslil na více než 200 tisíc korun.


Video