Policista pálil po chodci, teď má deprese

  • 89
Policista, který v pondělí odpoledne střílel v Plzni po chodci přecházejícím na červenou rušnou ulici, se ve středu psychicky zhroutil. Potvrdil to jeho advokát Jiří Vlasák, který zároveň slovně zaútočil na policejního prezidenta.

"Není v dobrém psychickém stavu, ve čtvrtek byl u lékaře pro léky proti depresi," vysvětlil Vlasák. "V takovém stavu se k ničemu nebude vyjadřovat," dodal. Policista s nikým kromě svého právníka nekomunikuje.

Když čtyřiačtyřicetiletý policista pálil v ulici U Trati po prchajícím muži, jedna ze střel zasáhla projíždějící škodovku. Její řidič měl štěstí, kulka zasáhla středový sloupek vozu. - více zde
 
Muž, po kterém policista střílel, utekl. "Inspekce ministra vnitra žádá případné svědky, aby jakékoli informace poskytli na telefonní číslo 974 320 620," řekla Jolana Číhová z krajské policejní správy.

Advokát ostře protestuje proti výroku policejního prezidenta Jiřího Koláře, který řekl, že policistu čeká propuštění.

"Nerespektoval jste presumpci neviny. Hodlám namítnout podjatost policejních orgánů. Mému klientovi dosud nebylo sděleno obvinění," citoval z dopisu odeslaného Kolářovi právník Vlasák.
 
"Výrazným způsobem jste zasáhl do osobnostních práv mého klienta. Svým vyjádřením jste naznačil směr, respektive z pozice nejvyššího policejního funkcionáře určil směr - postup, kterým se budou policejní orgány nadále v šetření mého klienta ubírat," odcitoval další část dopisu právník.  

Lidé, kteří střílejícího policistu znají, nechápou, co se stalo. "Vždy vypadal, že je v pohodě. V minulosti možná měl problémy v osobním životě, ale nebylo na něm nic poznat," naznačila žena, která policistu zná.

,

Video