Noční zásah hasičů v lomu Amerika na Berounsku (16.9. 2009)

Noční zásah hasičů v lomu Amerika na Berounsku (16.9. 2009) | foto: HZS Středočeského kraje

Policie vyšetřuje smrt v lomu Amerika, hasiči museli k tělu slanit

  • 16
Policie, hasiči i zdravotníci vyjížděli ve středu po osmnácté hodině k lomu Amerika na Berounsku. Oznamovatel si všiml těla ležícího na dně lomu. Když se k němu záchranáři dostali, zjistili, že muž je mrtvý. Zatím se zdá, že se jedná o nešťastnou náhodu.

"Volající zahlédl tělo devětatřicetiletého muže z místa na opačné straně lomu po osmnácté hodině a zavolal záchranáře," řekla iDNES.cz mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Noční zásah hasičů v lomu Amerika na Berounsku (16.9. 2009)

Hasiči museli k tělu slanit ze 45 metrů vysoké stěny. Ke spuštění byl připraven i lékař, ale dvojice lezců zjistila, že muži už není pomoci. "Poté jsme rozhodli, že tělo bude transportováno přes vodu k příjezdové komunikaci do lomu. Na gumovém člunu byl k tělu přepraven lékař, který konstatoval smrt, policie poté ještě zdokumentovala místo dopadu," uvedl Tomáš Hradil z berounského střediska hasičů.

Podle prvních informací se zdá, že se jednalo o nešťastnou náhodu a muž spadl na dno lomu asi hodinu před tím, než ho objevili. Policie případ stále vyšetřuje. "Zatím jsme nevyloučili žádnou z verzí, tedy sebevraždu, nešťastnou náhodu a ani to, že muži někdo dolů pomohl," řekla mluvčí policie.

Noční zásah hasičů v lomu Amerika na Berounsku (16.9. 2009)


Video