Ilustrační foto. | foto: Václav Pancer, MF DNES

Nehody ochromily dálnici D1 v obou směrech

  • 29
Nehody během pár hodin hned dvakrát zablokovaly dálnici D1. Dopoledne se srazila tři osobní auta v zúžení na 81. kilometru ve směru na Prahu. Nikdo se nezranil, vytvořila se ale několikakilometrová kolona. V půl třetí odpoledne se situace opakovala v opačném směru u Benešova.

Nehoda na 23,5. kilometru omezila před 15. hodinou provoz ve směru na Brno. Vytvořily se až pět kilometrů dlouhé kolony, které se asi po půl hodině začaly rozjíždět.

Také při dopolední nehodě v opačném směru zasáhla policie velmi rychle a po půl hodině se jí podařilo dostat havarované vozy ze silnice. Tři vozy se srazily na 81. kilometru brněnské dálnice kolem 10. hodiny.

"Není to nic vážného, nikdo nebyl zraněn. Je to ale v místě dopravního omezení, kde je jen jeden jízdní pruh," řekl iDNES krátce po nehodě operační důstojník dálniční policie Bernartice. Řidiči podle něj zřejmě nedávali pozor a nepřizpůsobili rychlost v místě zúžení.

Nehoda zcela zablokovala směr na Prahu. Kolem 10:15 před nehodou stála dvoukilometrová kolona. Během pár minut se podle infoservisu ÚAMK protáhla už na sedm kilometrů. Policie proto odkláněla dopravu na exitu 90 na Humpolec.

Policisté ale zasáhli velmi rychle a po půl hodině se jim podařilo dostat havarované vozy ze silnice. "Dopravní hlídka uvolnila provoz na Prahu kolem půl jedenácté. Nehoda se bude vyšetřovat už mimo jízdní pruhy," upřesnil iDNES dispečer ÚAMK Daniel Heřman.

V poslední době se ale na dálnici D1 odehrálo několik nehod, které blokovaly nejvytíženější silniční tepnu v Česku mnoho hodin. Před týdnem se do sebe zaklínily dva kamiony napříč všemi pruhy. Dálnice stála přes čtyři hodiny. - více zde

Koncem července blokovalo tah Praha - Brno vysypané uhlí. Náklaďák vjel do protisměru, kde se náklad vysypal na osobní vůz. Jeho řidič skončil s těžkým zraněním v nemocnici. - více zde


Video