Místo střetu auta s chodcem v Sezimově Ústí (22. října 2017). | foto: Policie ČR

Po střetu s autem na Táborsku je muž těžce zraněný, v uších měl sluchátka

  • 61
Vážná nehoda se stala v noci na neděli v Sezimově Ústí na Táborsku. Sedmadvacetiletého chodce v tmavém oděvu tam na hlavním tahu srazil řidič fiatu. Mladík šel po silnici bez reflexních prvků a navíc měl podle zjištění policistů v uších sluchátka. Při nárazu se těžce zranil.

Po nedělní třetí hodině ranní vyjeli k nehodě na hlavní silnici I/3 záchranáři, policisté i hasiči. Kolize se stala v prostoru výjezdu z města ve směru na Planou nad Lužnicí, nedaleko čerpací stanice.

„Sedmadvacetiletý chodec se střetl s osobním autem Fiat Multipla. Muž se měl dle provedeného šetření v daném místě pohybovat v tmavém oblečení a se sluchátky na uších,“ přiblížil policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Náraz muže vážně poranil, po ošetření ho záchranáři převezli na traumatologii do českobudějovické nemocnice. Míru zavinění nyní táborští policisté zjišťují.

„Dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu u něj z důvodu zranění nebylo možno provést. K objektivnímu posouzení všech skutečností byl u zraněného chodce vyžádán odběr krve a tělních tekutin. U řidiče byl test na alkohol negativní,“ doplnil mluvčí.

Policisté také žádají svědky o pomoc. „Žádáme všechny, kdo by mohli k objasnění události přispět jakoukoliv důvodnou informací, a to jak k jízdě fiatu ve směru od Plané nad Lužnicí, tak k pohybu či jednání uvedeného chodce v místě nehody, aby nám poznatky předal na telefonních linkách 974 238 250 či 974 238 111,“ požádal Doubek.

Řidič fiatu jel ve směru od Plané nad Lužnicí.

Řidič fiatu jel ve směru od Plané nad Lužnicí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Video