(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS Olomouckého kraje

Záchranáři dvě hodiny bojovali o život zaklíněného řidiče, marně

  • 8
Devětačtyřicetiletý muž nepřežil havárii v Rychvaldu na Karvinsku. S automobilem narazil do betonového mostku a převrátil ho na střechu. Záchranáři bojovali o jeho život přes dvě hodiny, po převozu do nemocnice však zemřel.

Záchranáři k nehodě spěchali po páteční dvacáté hodině. Devětačtyřicetiletý řidič zůstal uvnitř havarovaného auta značky Škoda zaklíněný a museli ho vyprošťovat hasiči.

„Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, při průjezdu pravotočivou zatáčkou sjel mimo silnici a narazil do oplocení a následně do betonového mostku,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Muži během vyprošťování selhaly všechny základní životní funkce – zastavil se mu dech i srdce. „Záchranáři proto zajistil dýchací cesty postiženého a ihned zahájil kardiopulmonální resuscitaci, včetně defibrilačních výbojů,“ popsal mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranářům se podařilo muže oživit, během převozu mu však srdce začalo znovu selhávat, takže museli znovu začít s oživováním, které pokračovalo i po příjezdu na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava. „Další snaha zdravotníků o záchranu však byla marná a lékaři nakonec museli ve tři čtvrtě na jedenáct konstatovat smrt pacienta,“ doplnil mluvčí.


Video