Patnáctiletý chlapec působil dojmem, že nůž, pokud mu prodavačka nedá peníze, použije. Ilustrační foto.

Patnáctiletý chlapec působil dojmem, že nůž, pokud mu prodavačka nedá peníze, použije. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Naval prachy, nebo tě zapíchnu, řekl patnáctiletý kluk prodavačce

  • 40
Prodavačka potravin v Karviné-Starém Městě si možná nejdříve myslela, že jde o klukovinu. Přistoupili k ní dva kluci a jeden z nich jí s nožem v ruce řekl: Naval prachy, nebo tě zapíchnu. Prodavačka chtěla zavřít pokladnu, ale když jí chlapec přiložil nůž ke krku a přitlačil, raději se už nebránila.

Oba mladí lupiči unikali karvinským kriminalistům týden, než byli zadrženi. Dnes policie podá soudci návrh na jejich vzetí do vazby.

"Přepadení se odehrálo dopoledne v malé prodejně, kde v tu chvíli nikdo nebyl," řekla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Prodavačka se podle policejní mluvčí chtěla nejdříve bránit a snažila se rychle zavřít pokladnu, jenže když jí jeden z mladých lupičů přiložil nůž pod krk a přitlačil, rozmyslela si to.

Lupiči si z pokladny odnesli 1 200 korun, v prodejně zanechali ženu, která byla po příjezdu policie v šoku.

Věk lupičů stále klesá, říká policejní mluvčí

Věk lupičů na Karvinsku podle Zlatuše Viačkové obecně klesá. "Měli jsme tady například mladistvé, kteří strhávali ženám řetízky a kabelky. Ti zloději byli ve věku okolo sedmnácti let," řekla mluvčí.

Věk dvou lupičů, kteří přepadli prodavačku, ji však překvapil. "Patnáctiletý kluk s nožem a se zjevným odhodláním jej použít, to jsme tady snad ještě neměli," dodala Zlatuše Viačková.

Zatímco dospělému lupiči by za takový trestný čin, jako provedli dva mladiství chlapci, hrozilo až deset let vězení, pachatelé zmíněného skutku mohou spoléhat na mírnější trest.

"Obvykle se u nezletilých pohybuje v polovině hranice dospělých - v tomto případě tedy mladistvým lupičům hrozí nejvýše pět let vězení."


Video