Srážka osobního renaultu s nákladním citroënem, jehož řidič se otáčel v křižovatce u Lípy na Zlínsku. | foto: HZS Zlínského kraje

Náklaďák se otáčel v křižovatce, vjel do cesty spěchajícímu řidiči

  • 12
Srážka osobního auta s náklaďákem, při které se jeden člověk zranil, zaměstnala ve čtvrtek brzy ráno záchranáře u Lípy na Zlínsku. Nepřipoutaný řidič renaultu, který spěchal do práce, narazil do nákladního vozu, jehož řidič se otáčel v křižovatce.

Nehoda se stala pár minut před šestou hodinou ráno. "Řidič nákladního auta s nákladem betonových sloupků se otáčel v prostoru křižovatky, když do něj narazil projíždějící osobní vůz," popsal mluvčí hasičů ve Zlínském kraji Ivo Mitáček.

"Čelní náraz do boku posunul nákladní auto asi o čtyři metry a část převáženého nákladu spadla na vozovku," dodal mluvčí hasičů.

Zatímco šofér nákladního citroënu vyvázl bez újmy, hůře na srážku doplatil řidič renaultu. "V osobním voze se zranil nepřipoutaný řidič, který spěchal do zaměstnání," podotkl Mitáček. Muže s poraněnou hlavou převezla sanitka do nemocnice. Okolnosti nehody a míru zavinění řidičů nyní vyšetřuje policie.

Nehoda se stala u obce Lípa na Zlínsku.

Nehoda se stala u obce Lípa na Zlínsku.


Video