Srážka vlaku a favoritu na tři a půl hodiny vyřadila regionální trať do Českých Budějovic.

Srážka vlaku a favoritu na tři a půl hodiny vyřadila regionální trať do Českých Budějovic. | foto: Profimedia.cz

Na Písecku smetl vlak favorita, řidička zemřela

  • 20
Smrt řidičky favoritu po střetu s rychlíkem dopoledne uzavřela na tři a půl hodiny trať mezi Mostem a Českými Budějovicemi. K nehodě došlo na nechráněném přejezdu v úseku Březnice - Mirovice na Písecku. Vlak před sebou auto tlačil dvě stě metrů. Nikdo další zraněn nebyl.

Nehoda se stala v 10:10 na přejezdu před stanicí Mirovice a až pět minut před druhou hodinou odpoledne se trať podařilo zprůjezdnit. "Osmačtyřicetiletá řidička Škody Favorit byla na místě mrtvá," řekla iDNES.cz mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková.

K incidentu došlo v zatáčce, strojvedoucí už soupravu jedoucí rychlostí přibližně 65 kilometrů za hodinu nestačil zastavit. "Policie provedla zkoušku na přítomnost alkoholu v krvi, byla negativní," sdělil iDNES.cz mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Přesnou příčinu policisté vyšetřují, ale je pravděpodobné, že žena přehlédla světelnou signalizaci a vjela na nechráněný přejezd ve chvíli, kdy se k němu blížil rychlík mířící do Českých Budějovic. Škodu na soupravě policie odhadla na dvě stě tisíc korun, na favoritu desetkrát nižší.

"Inspektoři mi sdělili, že signalizace zřejmě fungovala, blikala ještě, když přijeli na místo. Na každý pád, přejezd měl černou skříňku, vše tedy zjistíme," doplnil Kubala. Na uzavřenou trať se podle něj nedostaly dva vlakové spoje, které nahradily autobusy.

Před dvěma měsíci se nedaleko stala jiná tragická nehoda s podobným scénářem. Shodou okolností v Protivíně také zemřela řidička.

Mirovice


Video