Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Plzeňského kraje

Na festivalu Votvírák přejelo auto dívku ve spacáku, bojuje o život

  • 304
Policie pátrá po voze, který ve dvě hodiny ráno najel na festivalu Votvírák v Milovicích na ležící dívku. Ta spala ve spacáku na trávě. S vážným poraněním břicha a hrudníku skončila v nemocnici.

"K neštěstí došlo kolem druhé hodiny ráno. Dívka ročník 1983 ležela ve spacáku na travnaté ploše, když ji někdo přejel. Po voze i jeho řidiči pátráme," řekla iDNES.cz mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Podle vyšetřovatele šlo o velké BMW černé barvy s paprskovitými koly. Policie žádá účastníky festivalu, kteří neštěstí viděli, aby se ozvali na linku 158.

Pro dívku v noci letěl vrtulník, ale protože nemohl přistát, nakonec ji odvezla sanitka do pražské vinohradské nemocnice. Mluvčí nemocnice Lukáš Matýsek  řekl ČTK, že žena je ve stabilizovaném stavu. V současnosti leží v umělém spánku na jednotce ARO.

Jiné vážnější problémy zatím záchranáři ani policisté řešit nemuseli.

Festival Votvírák se letos koná na letišti v Milovicích již popáté. V pátek podle pořadatelů dorazilo přibližně 30 tisíc lidí. Na večerní koncerty hvězd jako No Name, Chinaski, PSH nebo Visací zámek se očekává další nápor návštěvníků.

,

Video